Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая: Михаил Констант...
Мая: Михаил Константинов да подаде оставка!

Мая: Михаил Константинов да подаде оставка!Информационно обслужване е неспособно да произведе качествен продукт, стотици съдии протестират справедливо заради калпавата му система

 

За всички вече е очевидно, че Информационно обслужване е неспособно да произведе качествен продукт. Михаил Константинов трябва да си подаде оставката заради дългия списък от провали през последните години.

 

Стотици съдии протестират справедливо, заради калпавата система, която Информационно обслужване произведе, а властта им налага насила. Система, която вместо да облекчи работата на и без това претоварените магистрати, ще ги държи часове наред пред компютрите преди да успеят да качат актовете си. За това удоволствие данъкоплатците сме платили 6 млн. лв.

 

Не стига, че на един съдия в Районен съд София се падат между 30 и 40 дела средно на седмица за решаване поради отказа на ГЕРБ от реформа, а сега и допълнителен саботаж. Не можем да очакваме качествено правосъдие с безотговорното управление на съдебната власт.

 

На всичкото отгоре днес депутатите променят Изборния кодекс, така че същото това Информационно обслужване, начело с проваления Михаил Константинов ще решават за машинното гласуване на следващите избори. Точно затова подкрепяме исканията на протеста за оставка на Борисов, на главния прокурор и на всички слуги на олигархията, включително Михаил Константинов.

 

Мая Манолова, Фейсбук

 

 

 136795