Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Илиева: Кой рабо...
Мая Илиева: Кой работи за 300 евро заплата на месец в европейска болница?!

Мая Илиева: Кой работи за 300 евро заплата на месец в европейска болница?!Ще продължим с протеста. Това каза медицинската сестра Мая Илиева по БТВ.
Докато се опитвахме да оправим връзката с вас, нахлуха от НСО и затова телефонът ми попадна в Бойка. Дадох й го и я помолих да пусне лайф. Ще продължим с протеста. Това каза медицинската сестра Мая Илиева по БТВ.

Вие също виждате разкритията на колегите ви. Виждате каква е ножицата на заплатите. В здравеопазването има достатъчно средства, за да бъдат покрити всички нужди.
 
Откъде сега ще вземат колеги, които да ги командироват. Ние сме три в нашето отделение. Коя ще командироват. Вчера в Габрово имаше само маски и ръкавици. Това ли са мерките им.  Сега щели да шият облекла.  
Ние влязохме в сградата легално. Това терористичен акт ли е? Кой работи за 300 евро заплата на месец в Европа и за 25 стотинки на час нощем? Кой?  

Има ли право шеф на лечебно заведение да изнася лична информация?! Аз получавам повече от Бойка Анастасова, но се боря медицинските специалисти да останат в страната. Ние не казваме, че искаме утре болниците да не са търговски дружества. Бойка беше заплашвана. Настроиха колегите срещу нея. Ще си потърсим отговорност за изтичането на личните данни в социалните мрежи.
 
Милка Василева обясни: Вероятно колегите са прави. Случилото се бе крайна мярка. Ще търся други начини, за да стигнем до исканията. Ние не получаваме нужната подкрепа от обществото. Сега ще стане ясно колко сестри липсват. Не усещаме подкрепа от държавата. На големите протести на 7 октомври имаше над 3000 наши членове. Каква бе реакцията на държавата-никаква. Да, дребни стъпки бяха направени, но те наистина са дребни.

 

Източник: https://frognews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов обещава споразумение с медицинските сестри (Обновена)

Уравновесяване на разклатените

Медицински сестри наистина мизерстват, а в Правителствена болница има и такива с 4000 лв. заплата

Манолова категорична: Властта демонстрира пренебрежително и цинично отношение!

Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

 

 


122555