Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / „Изправи се, Българи...
„Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

„Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!



Информационен сайт „ДНЕС“

 

Управителният съвет на Движение „ДНЕС“ проведе работна среща с Мая Манолова часове преди началото на втората стъпка от изграждането на новата гражданска платформа "Изправи се БГ".

Представителите на най-голямата гражданската организация изразиха подкрепа за бъдещия проект на Мая Манолова и се обединиха около дългосрочните и краткосрочно поставените цели, а именно:

Да се въведе електронно и машинно гласуване;

Да се изгради гражданска платформа, към която да се приемат и обработват сигнали от цялата страна за проблеми и нередности;

Да се отворят приемни не само в столицата, но и в цялата страна.

 

„Механизмите, чрез които ще постигнем целите си, трябва да са убедителни и последователни“, заяви председателят на Движението Анжелика Цокова. Тя подчерта, че „ДНЕС“ ще помогне „Изправи се Бг“ с експерти, които да подкрепят разработките на специалистите от новата гражданска инициатива.

Нашите специалисти и тези на госпожа Манолова ще обединят сили и ще предложат решения за най-наболелите проблеми в Родината. Ще се подготви и споразумение между "Изправи се БГ" и "Движение "ДНЕС" за общи усилия за благото на България.

Това не е първата успешна инициатива, в която Движение „ДНЕС“ и Мая Манолова се обединяват. От години Гражданското движение си сътрудничи с една от най-пламенните личности на обществения небосклон.

Движението и Манолова са партньори по редица инициативи между които:

Националната подписка срещу произвола на монополите, организирана от „ДНЕС“ и подкрепена от 730 000 българи;

Референдум 2016 г.  за промяна на системата. Националният омбудсман Мая Манолова бе единственият представител на държавна институция, осмелила се публично и демонстративно да положи своя подпис в националната подписка за свикване на референдум;

Борбата на майките от „Системата убива“ с искания за оставката на Валери Симеонов и за достоен живот на децата;

Гражданско движение „ДНЕС“ издигна и подкрепи енергично кандидатурата на Мая Манолова за национален омбудсман, а водещи експерти на най-голямото неправителствено обединение бяха и са част от екипа ѝ.

Припомняме, че в понеделник, 9 декември, в Конгресния център на Кула Б (в кулите до КАТ – София) от 18:00 ч. ще се реализира втората крачка от изграждането на "Изправи се БГ". На събитието към платформата на Мая Манолова ще се присъединят и други граждански сдружения, синдикални организации, неформални обединения от страната и София. В понеделник новите членове и партньори ще обявят общи каузи, по които ще работят съвместно в изграждащата се национална мрежа „Изправи се.БГ”. 

 

Националният омбудсман Мая Манолова бе единственият представител на държавна институция, осмелила се публично и демостративно да положи своя подпис в националната подписка за свикване на референдум

 

С "ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

 

 

Известни личности от сферата на културата и изкуството донесоха подписката в Народното събрание 

 

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване


Манолова и майки на деца с увреждания внесоха проектозакона за личната помощ 



ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

Манолова: Първата победа на "Изправи се.БГ" е налице!

"Изправи се България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Maнoлoвa: Πpaвитeлcтвoтo вpъща TKЗC-тaта, нo в пoлзa нa eдpитe coбcтвeници

Манолова: Отговорих на всичко, което можеше да роди главата на Борисов, и на неговите придворни сайтове

Манолова подкрепи протеста на майките на деца с увреждания

Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София

Манолова обяви ежеседмична безплатна приемна за граждани

Манолова за Airbnb и Booking: Управляващите ни връщат в пещерните времена. Започвам срещи с гражданите от цялата страна! (видео)

Стотици желаещи за приемната на Манолова, запълнила се за месец напред

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Манолова обяви къде е новият й офис, прави приемна в сряда

****************************************

Народното събрание в отговор до „ДНЕС”: 700-хилядната подписка срещу произвола на монополите доведе до законодателни промени в полза на гражданите

Движение „ДНЕС” и национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” питат: Кога парламентът ще отговори на стотиците хиляди граждани, включили се в подписката срещу произвола на монополистите?

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": ОЩЕ ПРЕЗ 2009-2010 АЛАРМИРАХМЕ ЗА ПРОБЛЕМА С МОНОПОЛИТЕ!

Движение „ДНЕС” и национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” искат бърз отговор от Парламента

 

 

 


118483