Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: При Бо...
Мая Манолова: При Борисов единствената работеща система е корупцията (ВИДЕО)

Мая Манолова: При Борисов единствената работеща система е корупцията (ВИДЕО)При Борисов единствената завършена работеща система в България е корупцията, която е резултат от управлението на Борисов. Корупцията е повсеместна и се превръща в начин на мислене и на съществуване. Това трябва да е прекратено. Заради корупцията изтича огромен ресурс, така че българските граждани са най-бедните, най-болните, най-ограбваните от монополистите, с най-мръсния въздух в Европа.

 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Стара Загора. Манолова е в града, за да подкрепи протеста срещу мръсния въздух.

 

"Огромният проблем е слугинажът на институциите към икономически силните. В качеството си на омбудсман сезирах институциите. Случаят в Нова Загора е пример за това как институциите си прехвърлят топката, не чуват гражданите и обслужват интересите на икономически силните. За да не накърнят интереса на собственика на централата, институциите са готови да пренебрегнат обществения интерес и законовите си правомощия. Всички знаят, че в Нова Загора въздухът е мръсен, но никой не предприема действия това да се спре. Сериозните икономически интереси не са причина институциите да си затварят очите повече от шест години", допълни Манолова.

 

От инициативата настояват да бъде изготвен доклад ОВОС на въпросната централа и той да покаже дали действащото предприятие замърсява околната среда и дали е вредно за здравето.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Минималната пенсия да е колкото прага на бедност 369 лв. В държавата има пари

Мая Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите

Мая Манолова: Щом при управлението на Борисов има работещ човек с доход под 1000 лв., то това е личен провал на Борисов като премиер

Манолова: Борисов остави бизнеса на произвола, задава се торнадо от социални протести

Мая Манолова: Ще участваме на изборите без да правим партия

 

 

 


137737