Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Ще съз...
Мая Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборите

Мая Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборитеЩе осигурим наблюдатели във всички 12 хил. секции на територията на цялата страна за парламентарните избори. Ще организираме и паралелно преброяване на резултатите от изборите, които да са обявени онлайн и в реално време. Това е началото на един работен процес, в който обединяваме усилия за съпротива срещу кражбата на вот и изборните манипулации. ГЕРБ и организацията им ограбиха гласовете на столичани на последните местните избори. Това не трябва да се случи и на предстоящите парламентарни избори.

 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+ по повод работната среща за честността на изборите, организирана от „Отровното трио“.

 

Тя е категорична, че нито един субект не може да се справи сам с опазването на гласовете в 12 хил. секции. Никой освен ГЕРБ не може да осигури застъпници във всички секции. Единственият начин е обединението и включването на граждани в процеса. Да събудим гражданската енергия, гражданите да дадат един ден на демокрацията и това да не е в полза на един субект, допълни Манолова.

 

Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че работната среща не е била за обсъждане на предизборна коалиция, а за осигуряване честността на изборите.

Проектът "Изправи се.Бг" е отворен и приемаме още граждански организации в нашата партньорска мрежа, която включва граждански организации и инициативни комитети с различни каузи, както и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски народен съюз, социалдемократи, Нова алтернатива, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева, каза още Манолова.

 

Опасно е в момента да си опонент на властта, защото автоматично се превръщаш в мишена. Институциите се използват срещу тези, които са се изправили срещу властта, допълни тя.

 

Хората в страната са мачкани, притискани, изнудвани, репресирани, страх ги е, особено сега в условията на втора вълна от коронавирус. Страхуват се, че ще изгубят работата си и че бизнесът фалира заради липсата на подкрепа, подчерта Манолова.

 

Тя е категорична, че следващите, които се опитат да повторят поведението на Борисов, ще са изгонени с камъни не след 11 години, а след 11 дни. Нямаме право да предадем доверието на хората - ще се изправим като контрапункт и алтернатива на ГЕРБ, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

 

Припомняме, че на 26 октомври по покана на „Отровното  трио“ се проведе работна среща с участието на Мая Манолова „Иправи се Бг.“ и представители на партията на Слави  Трифонов „Има такъв народ“. Единствено формацията на Христо Иванов не се отзова на поканата.

 

 

Източник: https://izpravise.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Липсата на машини за изборите е основание за тяхното атакуване и касиране

Мая Манолова: Харчи се богато за близките до властта фирми, а до обикновените хора не стига нищо

Мая Манолова: PCR тестовете да са безплатни – цената им е непосилна за хората

Мая Манолова открива офис на “Изправи се.БГ” във Видин

Мая Манолова: Всеки ден е подходящ за оставка на Борисов - Мая Манолова

Мая Манолова: Дните на Борисов като премиер са преброени

 

 

 

 


139487