Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Столич...
Мая Манолова: Столичното ръководство се отнесе към

Мая Манолова: Столичното ръководство се отнесе към "Топлофикация" ЕАД абсолютно безхаберноИнформационен сайт "ДНЕС"

 

 

Мая Манолова независим кандидат за кмет на София в седмицата по Дарик 19 10 2019

  

Столичното ръководство се отнесе към "Топлофикация" ЕАД абсолютно безхаберно. Над 860 млн. лева са дълговете на това общинско дружество и са нараснали с 200 млн. лева за последните години.

 

Искам да ви съобщя за едно писмо на "Булгаргаз" до Столичната община, министъра на енергетиката и "Топлофикация". Писмото не е публично огласено.

 

В него се посочва, че ако до Нова година не се платят 100 млн. лева на "Булгаргаз", това ще постави под риск доставката на природен газ в страната. Не само за София, прочете  Манолова документа и го показа в студиото на Дарик радио.

 

Тоест, тук проблемът става национален, не само за София. Сметката ще се плати не от столичани, а от гражданите на България, заради това безхаберно отношение и под риск са доставките на газ навсякъде в България, се посочва в този документ, очерта тя проблема.

 

До фалит "Топлофикация" бе доведена от това кметско ръководство и от този общински съвет, каза още тя. По думите ѝ, столичният кмет нито веднъж не е защитил гражданите от високите и неразбираеми сметки за цялото това време от 14 години, през които е в общината.

 

Манолова припомни, че сега исторически се плаща най-високата цена на парното и гражданите плащат от джобовете си този дълг от над 860 млн. лева.

 

Ще се направи ревизия, ще се спре източването чрез частния субект, който купува на ниски цени тока, произведен от "Топлофикация" и го продава скъпо на борсата - купува го за 90 лева, продава за 150-200 лева на борсата и прибира печалбата. Трябва да се спре това безобразно източване, при което кмет и общински съвет си затварят очите, категорична бе още Манолова.

 

"Проблемът бил в рекетьорския договор с "Булгаргаз", се оправда г-жа Фандъкова. А защо тогава не се сключиха договори с други доставчици? Защо не го направиха, след като по закон имат право? Управляват 14 години", подчерта Манолова.

 

Попитана за столичното ВиК-дружество гражданският кандидат отговори, че ще го подготви в следващите 4 години, за да поеме то услугата на водоснабдяването, а не концесионери, както е сега. Концесията свършва през 2025 година и по-следващият кмет трябва да бъде улеснен в перспективата общинско дружество да поеме дейността. Аз ще подготвя процеса, защото хората са недоволни от качеството на ВиК-услугите в София досега, посочи още Манолова.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Войната на Манолова и гражданите... е спечелена, враговете отсега ближат рани

Гражданският кандидат: До края на мандата ми ще има детска градина за всяко дете

Да кажем "НЕ" на страха! Не мислите ли, че е време...?!

Долу ръцете от Мая Манолова!

Битката за София. Говори Мая Манолова

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

 

 

 

 

 


114981