Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова към Бор...
Мая Манолова към Борисов: Прах в очите! Хората не ви искат за премиер, вие нова конституция предлагате!? Първо оставка, после всичко друго!!!

Мая Манолова към Борисов: Прах в очите! Хората не ви искат за премиер, вие нова конституция предлагате!? Първо оставка, после всичко друго!!!Позорно действие..! КОЙ ВИ НАПИСА РЕЧТА, Г-Н БОРИСОВ? ПЕЕВСКИ, ДПС? КОЙ?


В България при Борисов мафията си има държава и хазна, а сега явно иска и конституция, посочи още председателят  на „Изправи се.БГ”

Питам  Борисов кой му написа речта днес за промяната в конституцията? Пеевски, Маджо, приятелският кръг, Домусчиев? В България при Борисов от 10 години мафията си има държава и хазна, а сега вече явно иска да си има и конституция, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова във видео-обръщение към премиера по повод изявлението му, че предлага нова конституция и ще си подаде оставката, ако бъде свикано ВНС.

120 депутати трябва да внесат проект за конституция, между два и пет месеца трябват, за да бъде гласуван този проект, после да се приеме със 160 гласа и след това - още три месеца, за да се насрочи Велико Народно събрание.

Откъде ще ги вземете, г-н Борисов? С кого се разбрахте? С  ДПС, с БСП? С кого се разбрахте да съберете тези 160 гласа? Защо лъжете българските граждани, опитвайки се да си спечелите политически време? Позор, Борисов!, казва още Манолова, като напомня каква е уредбата за приемане на нова конституция и колко време отнема процедурата.

Предложението на Борисов тя нарече „прах в очите на хората, позорно действие, при което премиер, загубил доверието на гражданите, се опитва да си удължи политическия живот за сметка на българската конституцията и Велико Народно събрание. Хората не го искат за премиер, той се опитва да им предлага нова конституция”, каза още Манолова.

„Вчера видяхме Борисов как употреби Народното събрание и се скри зад депутатите, днес ни предлага да гледаме как ще употреби Великото Народно събрание. В отчаян опит да се спаси, ще употреби и българската конституция”, каза тя по повод изявлението на премиера, че обвързва оставката си като премиер със свикването на ВНС.

По думите на Манолова Борисов „вече не е човекът, който може да предлага нова конституция. Легитимността на Борисов е напълно изчерпана. Той, който нарича народа си и журналистите  „мисирки” и „тулупи”, ще пише нова конституция?!”, аргументира се още Манолова и добави, че такава може да се подготви и приеме само от нов легитимно избран парламент.

Попитана дали е „за“ нова конституция тя отговори утвърдително „Положението, до което е доведена държавата от едноличното мафиотско управление на Борисов не може да се промени от човека, който продаде държавата на мафията. Не е той, който може да пише основния закон, а нов легитимен парламент”, каза още Манолова. Според нея първото действие, което трябва да се извърши, е оставка на Борисов и неговото правителство.

 

  

Източник:  https://izpravise.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Предстои мобилизация и ново избухване на гражданския гняв

Мая Манолова: Борисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта си

Мая: С промените в кабинета Борисов сформира коалиция срещу гражданите

Манолова: Борисов ще се опита да постигне „Борисов-4“ с нечестни избори

Мая Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов

 

 

 

133394