Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова пред жи...
Мая Манолова пред жителите на Горубляне: Тук трябва да има кметски наместник

Мая Манолова пред жителите на Горубляне: Тук трябва да има кметски наместникИнформационен сайт „ДНЕС“

 

Граоданският кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна с жители на кв Горубляне, които се оплакаха от абсолютно неглижиране на проблемите им от от администрацията на Столична община

„Снощи бях на среща с гражданите от кв. Горубляне, където близо два часа разговаряхме за нерешените им от много години проблеми. Хората се чувстват абсолютно неглижирани от местната власт, разказаха ми, че при всякакъв опит за диалог с администрацията на Столичната община, са срещали единствено високомерно отношение и стена от безразличие.

Заявих на хората, че дълбокото ми убеждение е, че първата стъпка към решаването на проблемите в Горубляне, а и на всеки друг столичен квартал, е в децентрализацията на процеса на взимане на решения. Тук трябва да има кметски наместник, представител на голямата община и на кмета на район "Младост", който да е на място при хората.

Няма как, като не излизаш от кабинета си на “Московска” или нямаш съответния служител, пряко ангажиран с проблемите на квартала, да имаш представа и адекватна реакция, с които да решиш или поне да почнеш да решаваш проблемите им - липсата на канализация в част от квартала, ограничен достъп до хидропарк “Искър” поради не почистване, тесни тротоари заради загражденията на автокъщи, липса на джобове на спирките на градския транспорт.

Едно е сигурно, нито като кандидат-кмет, нито като кмет, имам намерение да поемам ангажименти, които няма да изпълня. Но за всичко, за което се договоря с гражданите, ще положа усилия да се случи.

Не мога да обещая Горубляне да бъде обособено като отделно населено място, но мога да поема ангажимент да има кметски наместник. Този човек трябва да бъде избран от местната общност, за да има стимул да работи за нея“, коментира Мая Манолова.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова гневно към Борисов: Битката за София не е битка ГЕРБ-БСП!

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата

Кандидатът на гражданите за кмет на София Мая Манолова към Движение „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата!

Мая Манолова: Силни сме, когато сме независими

И правозащитникът адв. Михаил Екимджиев подкрепи Мая Манолова

Мая Манолова: Искам "похитеният" град София да се върне на гражданите

В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстои


113395