Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова ще спеч...
Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!Позиция на Благой Българанов

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Два месеца преди най-оспорваната политическа битка за София, никой не обявява кандидатурата си. Изчаква се... А въздухът трепери.

Ще участва ли Мая Манолова...!? Топ новината, палеща страсти и размисли е това. И социолози, и анализатори се надпреварват апокалипсиси да редят..., как без Фандъкова и ГЕРБ София едва ли не няма да е столица вече...

Тези дни обаче изненадващо за мнозина слугинажни медии и "говорители", близката до властта "Маркет линкс" обяви: Още на първи тур, (ако се кандидатира Манолова) убедително ще води пред сегашния кмет Йорданка Фандъкова!

 

Image result for манолова води фандъкова

 Мая Манолова бие Фандъкова с 5 %


Ако я „вбесят докрай“, най-вече ги вбесят гражданите (а те отдавна са), Мая ще атакува. По последните ѝ медийни участия и посещавани събития съдим, че търпимостта е изчерпана. Позициите ѝ за скандалите с изтеклите лични данни, безпомощността на властите в битката с чумата по прасетата, както и за бруталното уволнение на медицинската сестра Мая Илиева, са достатъчно красноречиви за това, което предстои. Те са просто само похлупак и отдушник на отдавна клокочещата обществена тенджера, пълна с несгоди и нерешени проблеми. Отдавна и по ред каузи и казуси Манолова е заемала и отстоява ясни и достатъчно категорични позиции в подкрепа на хората!

„Ако реша ще стана кмет на София“, сигурна е в успеха си Манолова. Под сурдинка и из кабинетите на партийните централи отдавна се въргалят поръчани от тях, но непубликувани социологически сондажи, в които във всякакви опции и конфигурации Мая бие убедително всички.

 

Опонентите ѝ убедено мислят така, защото цялата пропагандна машина около властта е впрегната да я атакува, удря, дискредитира.

В разгар срещу нея е всеобхватна и достатъчно кална, мръсна дори медийна кампания. Агресивна, бездарна, съшита от протрити и нефелни компромати. 

"Сестра Галева", "Костинбродската афера", комунистка, Делянпеевистка (пуснаха дори пост с нейно шеговито изказване по повод настойчивите въпроси на журналистите - КОЙ е предложил Делян Пеевски? Да, ако ви удовлетворява аз го предложих)... Тези пет комплота в различен ред се въртят ката ден изпод перата на скъпоплатените журналисти, водени на отчет от властта. 

Умишлено и чрез серия внушения пришиват Манолова към БСП. Защо? Макар че от 4 години тя не е член на въпросната партия. Голяма част от българските политици тръгват именно оттам - от червената, единствената до 1989 г. партия. Дори Борисов е бивш член на БКП и не само заради това, че е бил бодигард на Тодор Живков е в особено топли отношение с фамилията на комунистическия вожд. Самият Борисов, коментирайки темата обича да казва - всеки има право да се развива. 

 

 

Недолюбването между силно приетата от обществото Манолова и нехаризматичната и скандална Корнелия Нинова е обществена тайна. До преди месец от партията видимо не хранеха топли чувства и се отнасяха към Мая не като към „наша“, а по-скоро се задоволяваха с хладна „институционна“ подкрепа. Нооо..., все по-ясно става, че социалистите в безизходицата си и опасността да загубят поредните избори, са готови да преклонят, макар и неохотно глава и да подкрепят Манолова... Друг е въпросът, че въпросната подкрепа не само че няма да донесе никакви позитиви, напротив, тя е ненужна, вреди!

Проблемите на хората не са нито леви, нито десни, гражданите имат исконни права, които се нарушават редовно, казва често Манолова.

"Убедих се, че партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани гражданите. Тъй като съм част от партия, хората приемат изказванията ми от трибуната като политически обвързани", мотивира Манолова решението си да се кандидатира за омбудсман. Тя беше избрана с голямо мнозинство пред другия кандидат – Константин Пенчев.

Мая са я наричали как ли не, това обаче не ѝ пречи да си върши работата като истински граждански защитник. Оценката я дават хората. Била популистка, казват враговете ѝ. И го натякват от зори до здрач! 

Популизъм ли е да защитаваш гражданите, когато никой друг не го прави, а държавата я няма? 

Популизъм ли е да се бориш с монополите, дерещи не по 10, а по 100 кожи от нас за ток, вода, парно...

Резултат от изображение за скъпи ток вода парно

По-скъпи ток, парно и топла вода 


Популизъм ли е да осъдиш „Топлофикация“, да защитаваш правата на миньорите, шивачките, медицинските сестри, шофьорите..., на хората ощетени от банките, на стопаните, гледащи по няколко прасенца, за да имат храна за зимата... И така накуп направо да вършиш работата и на синдикалните пудели, и на абдикиралата държава и нейните нефункциониращи институции.

Популизъм ли е да се превърнеш в законотворец, докато Парламентът лентяйства, а 90% от законите в нашата държава се пишат на коляно?

Популизъм ли е една година да водиш трудната, но справедлива битка на майките на деца с увреждания..., и въпреки и напук на това, че цялата държавна машина се съпротивлява и те саботира, в края на краищата да спечелиш?!

Популизъм ли е да се опълчиш на НПО-та, на ЦИК, на КЕВР, на ВСС, на масовите убийства на прасета, на министрите, на Бойко Борисов.

Image result for pig hd

Африканска чума 


Струва ми се, това е луда смелост! Пример за подражание! Подвиг!

Да, проблемите на хората нямат цвят, нямат и почивен ден. И Мая Манолова няма! Не се спира пред нищо и никой, а това внася смут, уплах и паническа несигурност в душите на управляващите.

„Сестра Галева“ се пуска в обръщение винаги, когато Мая Манолова започне да бележи точка след точка... А истината? Простичка и твърде неудобна за тези, които прокарват интригата. 

„Не съм никаква сестра Галева. Нямам нищо общо с братя Галеви, познавам ги дотолкова, доколкото съм свързана с всички хора в моя избирателен район – Кюстендилският. Да пила съм кафе със стотици хора, пътувайки из страната обяви преди години Мая Манолова.

Юристката от Кюстендил започва политическата си кариера по времето на тройната коалиция, когато за първи път е избрана за депутат, и така четири мандата. Още в онези времена тя беше целенасочено свързвана с дупнишките бизнесмени, т.нар. братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов) след "снимка", на която позира между двамата. Категорично е становището на експерти, че изтипосаната снимка е фалшива, но и до ден днешен това не се споменава... Не е угодно.

Е, стигнаме и до „Костинбродската афера“. „Бяxа получени сигнали, в рамките на предизборната кампания, че в една печатница има половин милион бюлетини. Вие като честен журналист бихте ли подала сигнал“? Това пита Манолова журналистката Ани Цолова, която отговаря – „Бих“. „Това направих и аз. С това се изчерпа моето участие в случая, прокуратурата е оттук натам “, казва тогава настоящият омбудсман. Къде е драмата? Със сигурност само при... гузните. И всички знаем кои са!

Едно нещо е сигурно. Популярността и рейтингът на Мая Манолова сред хората растат от ден на ден, а играчите на политическото поле стават все по-безпомощни и злобно гледат гърба ѝ.

Очерталият се мощен опозиционно-правителствен фронт срещу Манолова говори за едно - СТРАХ..., СКОВАВАЩ СТРАХ.

Защото Мая е огромна заплаха, Мая е и алтернатива, различна е..., и с делата и отговорността си е пълен антипод и на управляващи, и на опозиция. Затова и хората я харесват.

В нея вярват хората, надяват се, искат я, а всички знаят каква сила са гражданите. Онези граждани, дето са оставени от държавата да се оправят както могат. Мнозинството граждани, които теглиха една майна на политическия елит на изборите през май и не гласуваха.

"Винаги съм разчитала и ще разчитам единствено на подкрепата на гражданите", казва все по-убедено Манолова. Да, тя знае къде ѝ е силата. Ще я търси и ще я намери там при хората, чиито проблеми решава. А партийните централи? Да не я чакат. Тя няма нужда от тях. И тя, и гражданите нямат нужда от статуквото, отдавна при това.

 

 

Категорично – Мая Манолова е неудобна за властта, неконтролируема, с голям политически опит! „Мъжко момиче“ е. Острият ѝ и конкретен език я прави победител във всеки един дебат и при всеки един казус, а имайки срещу себе си опонент залязващата Йорданка Фандъкова..., коментарът е излишен.

И пак, още веднъж! Когато имаш вярата и обичта на гражданите зад гърба си, какво повече ти трябва!? Нали!

 

*************************************************************************************************************************

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Страхувайте се и от Мая, и от Слави... има защо!

Битката за София започна: Поборникът срещу всяка социална несправедливост Маноловае успешно настъпва Фандъкова

Мая Манолова: Ако се кандидатирам, ще стана кмет на София! Разчитам единствено на подкрепата на гражданите

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Мая Манолова: Ако се кандидатирам, ще стана кмет на София! Разчитам единствено на подкрепата на гражданите

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

 

 

 


109954