Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова стартир...
Мая Манолова стартира кампанията си: Решение има – то е в нашите ръце, а не в техните джобове (ОБЗОР)

Мая Манолова стартира кампанията си: Решение има – то е в нашите ръце, а не в техните джобове (ОБЗОР)Информационен сайт "ДНЕС"
  

Решение има – то е в нашите ръце, а не в техните джобове. Това каза гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на откриването на предизборната ѝ кампания пред Националния дворец на културата.

„Днес е просто една събота от 2019 година, от нашия живот. От мен се очаква да кажа нещо приповдигнато, защото предизборната кампания започва. Но няма да го направя, защото не е истина. Кампанията започна отдавна. Върху хората от екипа ми се изливат лъжи. Разбираме по какво една кампания е започнала по лъжите, които днешната власт излива върху нас“, заяви Манолова.

„Няма да казвам, че през последните години нищо не се е променило – промениха се много неща, но едно нещо остава същото – жаждата за власт на всяка цена, с всякакви средства. Кому е нужна тази власт – на г-жа Фандъкова? Едва ли. Нужна е на кръга, който стои зад нея и взема решенията. София не е град, който ще изтърпи тази власт, това двуличие“, заяви независимият кандидат за кмет на София.

Мая Манолова подчерта, че за разлика от управляващите, тя не се е променила и продължава по същия начин да работи за решаване на проблемите на хората, както го е правила и като омбудсман.

„Аз не искам такава кампания, няма смисъл от такава кампания. Няма смисъл срещу мен да се излива това, защото гражданите на София знаят своите предпочитания, знаят какво искат, какво харесват, каква трябва да стане София, за да е такава, каквато те искат. Затова нека минем през тази кампания с настроение, с усмивка, с любов пред хората. Заедно с усмивка ще стигнем до финала на тази кампания и ще управляваме София честно, почтено и заедно“, каза още Манолова.

По рано през деня гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова беше при хората от „Люлин“, „Красна поляна“ и „Младост“.

„Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда сред хората, защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт“, това обеща Манолова пред множеството нейни почитатели пред обшината в „Младост“.

„София не е само "София 1000", не е само жълтите павета. София е всеки един софийски квартал и не е честно данъците на столичани да отиват единствено за развитие на централните софийски квартали. Честно, справедливо и почтено е парите от вашите данъци да идват за благоустрояавнето и на вашия квартал. Това е, което ще направя - децентрализация на бюджета на София, този 1,7 млрд. лева, което е огромен бюджет, да стига до хората в кварталите, за да не изглеждат плочките по този начин, тротоарите да не са такива, по тях да има пешеходци, а не автомобили, да има достатъчно детски площадки, игрища и детски градини за всяко дете. С този огромен бюджет столицата трябва да осигури детска ясла и детска градина на всяко софийско дете“, заяви Манолова.

„Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен "Младост" и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива“, подчерта независимият кандидат за кмет.

„Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление - това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие“, сподели пред събралите се хора в „Младост“ Мая Манолова.

Днес Мая Манолова подаде сигнал до ЦИК за публикация във в.“Труд“.

"Рубриката, стартирана в първия ден на предизборната кампания представлява нарушение на закона. Никъде не са посочени законните атрибути за платена, политическа, предизборна кампания. В нея се правят внушения и обидни квалификации, свързани с името ми, за което съм предприела нужните действия в рамките на закона. Материалът не е редакционен, не е дори подписан от Калоян Стоев, събирателно име на поръчковата журналистика. Подозирам, че е предоставен на вестника от Столичната община, която разполага с тази информация. Нивото на компромата е доста ниско, тъй като в стремежа си да обслужат бързо поръчката, в редакцията са пропуснали да заличат служебната информация, отнасяща се до броя на очакваните участници в обществената поръчка за закупуване на електробуси. В скоби е останал текстът на поръчителя - “очакваМе минимум 4 участника”.

Питам - КОЙ очаква “4 участника”? Вестник “Труд” ли или поръчителят му? Тази любопитна симбиоза и употребата на глагола в 1л. мн.ч. “Очакваме” е най-точната моментна снимка на олигархичния модел и присъдружните му медии. Те са си едно. Подобни способи няма да ме спрат, напротив, амбицират ме да съм още по-решителна срещу модела на грубата злоупотреба с власт", написа в социалните мрежи Манолова.

 

 

  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Да кажем "НЕ" на страха! Не мислите ли, че е време...?!

Долу ръцете от Мая Манолова!

Битката за София. Говори Мая Манолова

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия!ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

 

 

 


113601