Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Майка към Бойко Бори...
Майка към Бойко Борисов и всички останали мизерници: Системата се прави с 5 млн. на площадите и с бой... бой

Майка към Бойко Борисов и всички останали мизерници: Системата се прави с 5 млн. на площадите и с бой... бойАвтор: Красимира Обретенова 

 

Драги приятели,

Драги Boyko Borissov и всички останали мизерници от политическото и административно блато и СИСТЕМА, ще имате честта да получите на мейлите си настоящото ми статусче…

Ще бъда малко продължителна и разбира се гадна.

Като видите после снимките и ще разберете защо, пък може и да не разберете, дреме ми…Като не ви кефя, копчето и аут.

Да ви се е сбъдвала скоро мечта? Мечтата на живота ви, може би? На мене ми се сбъдват една по една. Започна се с евакуацията, която си спретнах. Не съм мечтала да се евакуирам, ама все тая, направих го.
Вчера невроложката на дъщеря ми, в Хага разбира се, ми изписа спрей за епилептични пристъпи.

Повтарям- СПРЕЙ за епилептични притъпи! 

СПРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙ! За дъщеря ми, малката….

СБЪДНАТА МЕЧТА!

То бяха жалби, сигнали, викане, крякане, години наред… 

Край на течния диазепам със спринцовка в задника, включително пльосната на плочките в кенефа на МТСП по времето на Калфин. 

КРАААААЙ! КРАЙ! КРАЙ! КРААААЙЙЙ!- на течния диазепам със спринцовка в задника.

И да ви споделя, че от здравните си осигуровки ще си получавам не само памперсите, но и ей тея постелки от снимката…Това не ми беше мечта, ама да го спомена все пак, че много майки в България сънуват да им се случи.
Количката ни новата видяхте ли?

Това е другата ми сбъдната мечта. Ламборджинито мииии!!!

Нали ви казах, тази магия с количките се прави в училище, социалната служба плаща- в училище ги правят, комплектоват оборудват, каквото е нужно. Няма лимити, няма обикаляне на канцеларии, телкове, мелкове, комисии, няма чиновници-идиоти да ти обясняват на какво имаш и на какво нямаш право.... Тази количка не е нова, аверчета, ОБОРОТНА Е! Т.е. ако ти се счупи или ти гепят количката на детето от входа, вместо да ревеш по медиите и из фейса и да ти събират пари за нова, получаваш оборотна. Та докато произведат на дъщеря ми новата, със всичките й нужни джаджи, ще ползваме тази. И само да ви отбележа, че не е като да е сложна като космическа совалка, както беше казал навремето един юнак- средношколец, скъсах се да го цитирам впрочем, „ма госпожо, ние това/ количка, проходилка, вертикализатор…/ можем да го направим с тати в гаража!.....“. Могат разбира се, и ги правят, много средношколци и татковци ги правят. 

Ама едни други татковци пълнят гушки и перат държавни И ДАРИТЕЛСКИ пари, за да ги внасят!

А едни Национално представителни организации на и за хора с увреждания си правят едни "чудни градинки" и дневни и други центърчета, нищо, че субсидиите,д ето ги получчават не са за личните им проектчета, колкото и да са симпатични и ценни, а за създаване на ПОЛИТИКИ и УСЛОВИЯ...за нормален живот на хората с увреждания.

И да ви кажа още- ТЕХНИК по колички и ФИЗИОТЕРАПЕВТ се гъзурчиха три часа да мерят, замерват, измерват , конфигурират, пробват, завинтват, развинтват…колички и детайли, докато натъманят това, което в нужно на дъщеря ми- българската бежанка. БЪЛГАРСКА БЕЖАНКА! Че се сетих когато изпращах една стара количка на дъщеря ми-стара, ама белгийска, за едно сирийско дете с ДЦП в бежански център в София…А как му се радвах, когато след два месеца замина за Германия…..

Та физиотерапевтката каза, че българската ни количка е много добра/ белгийска е всъщност../, но не е подходяща за дъщеря ми, и ме пита кой ми я препоръчал… Таа пък!Поредната беее, която ме пита кой /идиот/ ми е препоръчал тази неподходяща количка- първо една социална служителка от общината, после социалната в училище, терапевтите в училище, друг социален служител от общината….Аз й казах, че в България никой не препоръчва, няма кой да го направи просто, няма такава система, единствено някоя майка препоръчва на друга майка. Или си я избира в магазина за колички, все едно си купува марка презервативи от супера….

Гледаха ме като току-що появил се Алф, разбира се….

Попитаха ме какви са ми плановете за българската количка. Казах им, че я оставям да я ползват в училище. Да ви кажа, мислех да я изпратя в България, на някое дете, което има нужда. 

Но няма да го направя. Първо-защото няма кой да каже на майката на нуждаещотос е дете точно от каква количка има нужда детето й. И второ- нуждаещите се майки да се оправят. Ако искат да стрелят, ако искат да трошат министерски кратуни, да продължават да просят пари за колички…Тяхна си работа. Честно. Защото докато има майки/ баби, дядовци, които само от една кампания събират десетки и стотици хиляди лева, за какво ли не, и не спират, никой няма да си мръдне гъза да реформира каквото и да е, и не с 10, следващия път с 1000 % ще им увеличат заплатите на гъзовете в администрацията.

Успокояващото е, че 80% от населениетов ече е на ръба на пропастта, пардон, на бедността. Ама то от майките, бабите и дядовците с кампаниите кой ти чете за проценти и бедност, че да мисли... Та както е тръгнали, скоро ще стане ясно кон боб яде ли с кампаниите. Щото докато има кой да ни кърми, няма да спрем да сучем, нале.

Пускам ви кадри и от парка с помощни средства в училище. Плачете, майки. И аз така плаках. От жал, не от радост.

По-нататък ще ви пусна кадри и как се плацикаме, безплатно, в училищния терапевтичен басейн, а после и от конната терапия... Не за да се хваля, а за да ви болят и вас душите, вече ви казах защо.

И да ви заболи от още нещо-освен памперсите, ами и ей тея постелки ми плаща осигурителната ми компания.Някои системи така правят. Ама тези системи се правят от народ, а не от племе гласоподаватели, правят се от родолюбци, а не от патреоте, честващи 3-март, 9-ти май и 9-ти септември. Правят се от хора с дупце, а не с възклицания по новия клип на Азис и Цветана Манева....И не с кампания на бТВ да почистим България, а с 5 милиона на площадите и бой, като не стане- пак 5 милиона на площадите и бой...И така.

И да пратите много здраве на Национално представителни организации на и за хора с увреждания, Арде-мърде и дневното им центърче за деца с впилепсия, пък и "Чудните градини" на БАЛИЗ, пък и на центровете за социализация и интеграция на съюзите...

От сбъдването на някоЙ мечти много боли.

 

Източник:https://www.facebook.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

СИСТЕМАТА УБИВА ДЕЦА...

Системата ни убива: Заедно с Вас ще продължим!

Протестиращите майки към Движение „ДНЕС“: Благодарим ви за подкрепата! „ДНЕС“ към майките: Обединени сме силни за каузата България!

Депутатите си затвориха очите пред черните знамена на българските майки

Безчувствието на един народ

Още три града се включват в протеста на майките на деца с увреждания

„Системата ни убива“: Ние не се продаваме. Няма да позволим някой да ни яхне

Камъчета пред каруцата на новия Закон за хората с увреждания

Политиканстването, което не уби протеста на майките, а роди новата съпротива

Майка на дете с увреждания: Готвят още по-вреден закон

Майка към президента: Позволете да бъдем евтаназирани със сина ми!

Слави: Българските майки няма да се примирят с това, че са родили детето си в система, която убива

 

 


76013