Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Майка на дете с увре...
Майка на дете с увреждания: Готвят още по-вреден закон

Майка на дете с увреждания: Готвят още по-вреден закон"Министърът е абсолютно прав - готвеният закон не е против интересите на едни и за интересите на други. Готвеният закон е против интересите на ВСИЧКИ!!! Готвеният закон не само не осигурява никаква реформа, но и заплашва да стане още по-вреден и лош от съществуващия в момента. На работните срещи няма чуваемост, министърът и чиновниците му не се съобразяват почти с никакви предложения. Да не говорим, че каквото и да се каже против ТЕЛК-а, се подминава с пълно пренебрежение, това сподели Нина Жишева, майка на дете с увреждания на Фейсбук страницата "Национални протести за реформа за деца и лица с увреждания".

В продължение на месец родителите на деца с увреждания търсят диалог с властта с искане за промени в социалната и здравна система. Въпреки дългите часове преговори представители на Министерство на труда все още отказват да приемат техните искания. Пред медиите обаче вече няколко министри от кабинета Борисов 3 обещават, че ще се съобразят с желанията на родителите.

"Отчаяни сме. Все едно се удряме в стена по време на тези преговори. А след това излиза някой пред медиите и казва, че всичко е наред", споделя друга майка.

 

Национални протести за реформа за деца и лица с увреждания

 

 

 

 


73285