Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Майките не трогват в...
Майките не трогват властта

Майките не трогват власттаВече 15 дни всяка вечер майките на деца с увреждания излизат пред министерски съвет, за да отстояват искането си Валери Симеонов да си тръгне от поста вицепремиер на България заради оскърбителното си изказване по техен адрес.

 Ð¼Ð°Ð¹ÐºÐ¸Ñ‚е

Снощи с автомобилно шествие протестиращите обиколиха центъра на София, за да се чуе техният вик, но властта остава глуха за исканията им, остава безчувствена към обидата им в опит да се запази „стабилността” на управлението с високата цена в него да присъстват личности като Симеонов.

 Ð¼Ð°Ð¹ÐºÐ¸Ñ‚е

Днес ще се проведе и 16-ият протест на майките, които по традиция ще се съберат в 17:30 часа пред сградата на Министерски съвет, а до тях ще застанат отново народни представители от опозицията, граждански организации и просто хора, които ги подкрепят.

 Ð¼Ð°Ð¹ÐºÐ¸Ñ‚е

И снощи протестиращите се зарекоха, че няма да се откажат, докато Симеонов не напусне поста си.

„Докато не получим оставка, няма да спрем, защото не може да продължава това политическо безхаберие”, каза една от участничките в протеста.

Борбата на майките за оставката на Симеонов започна след като вицепремиерът ги нарече „група кресливи жени”, които развеждат тези „уж болни деца” и в пек, и в дъжд, за да искат пари от правителството.

 Ð¼Ð°Ð¹ÐºÐ¸Ñ‚е

Министър-председателят Бойко Борисов избяга от отговорността си на глава на изпълнителната власт и прехвърли топката в двора на патриотите, които сами да решат дали Симеонов да си тръгне.

Колегата му Красимир Каракачанов подкрепи Симеонов и не поиска той да си тръгне от поста, а Волен Сидеров, който доскоро гръмогласно искаше главата на Симеонов, изведнъж се отказа да му иска оставката.

И така сагата на майките продължава с надеждата някой да ги чуе в прилив на здрав разум и да сложи край на техните протести с реални действия.Източник: https://debati.bg/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

15-ти пореден ден на протести на майки и граждани: Автошествие блокира центъра на София

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

ОСТАВКА на Валери Симеонов! 14-ти ден протестни шествия. Подкрепа и от Лондон

13-ти ден на протести на майките: „Всеки ден ще е така до оставката“

12-та вечер родителите на деца с увреждания протестират

 


80653