Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: ГЕРБ и ДПС...
Манолова: ГЕРБ и ДПС искат да сложат ръка върху 30 млрд. лв.

Манолова: ГЕРБ и ДПС искат да сложат ръка върху 30 млрд. лв.Съжалявам Фандъкова. Тя ще приключи като Борисов – от харесван кмет ще залепи върху себе си позора на корупцията, каза още Манолова 

Освен за политическото си оцеляване, Борисов се бори ГЕРБ и ДПС да сложат ръка върху 30 млрд. лв. от Фонда за възстановяване и устойчивост. Планът за възстановяване и устойчивост на България обрича страна ни на устойчиви бедност и корупция. В него са заложени единствено стиропор, асфалт и увеличаване на администрацията – това, от което могат да пренасочват пари.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в „Алтернативата“ по TV1.

Първото решение, което от „Изправи се.БГ“ ще внесем в следващия парламент, е проект на решение за ревизия. Ще направим ревизия, от която ще обявим резултатите. Само за миналата година държавната „Автомагистрали“ е получила 4 млрд. лв. за пътища. Държавното дружество „Монтажи“ получи 500 млн. лв. за ремонт на язовири, но не е ясно какво се случи с тези пари, както и с 1 млрд. лв. за държавния ВиК-холдинг. Ревизията ще стигне и до Столична община, допълни Манолова.

Истински съжалявам Фандъкова. И Борисов, и тя, и хората дълго време във властта губят реална самооценка за живота на хората. Жалко е престъпното нехайство и убийството на 16-годишно дете, за което никой не поема отговорност. Всички сме наясно, че корупцията с тези павилиони е повсеместна, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

Корупцията и задкулисието в София продължават да плячкосват средствата на Столична община. Фандъкова ще свърши като Борисов – от един харесван и обичан кмет, ще залепи върху себе си позора на корупцията и бягството от отговорност на човек, който е готов да жертва всеки един от екипа си – районни кметове или архитекти, за да оцелее, подчерта тя и заяви, че нещата в София продължават постарому.

Всичко, което Фандъкова обещаваше – публичност, прозрачност, колективно вземане на решения, контрол, ремонт на улиците, спиране на презастрояването, повече зелени площи, детски градини, чист въздух, не се случи. В рамките на десетина дни протече метростанция Хаджи Димитър и се разместиха релсите, пропаднаха тротоарите до метростанция Медицинска академия. Днес с екипа ми снимахме наводнените релси на метрото при Софийския университет. Дъждовете са най-големите препятствия пред столичната управа. Митът за ГЕРБ строителя в София се развенча, заяви още Манолова.

На въпрос за листите за предстоящите парламентарни избори, тя заяви, че в момента се събират и обсъждат предложения. Пред скоби е приемането на приоритетите на „Изправи се.БГ“, сред които увеличаване на доходите на българските граждани, подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и зелени каузи, категорична бе Манолова.

 

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Махаме данъка от 10 % върху заплатите до 650 лв. И ще преизчислим пенсиите

Мая: Няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС. Амбицията ни е мнозинство за промяна в България!

Мая Манолова: Борисов да си озапти министрите и държавата да плати здравните осигуровки на хората от затворените фирми

Мая Манолова: 1 млрд. евро ще струва Борисов на България заради забавянето на ваксинацията

Уплашена власт готви атака! >> "Изправи се! Мутри вън!" може да не бъде регистрирана заради "добрите нрави"

Мая Манолова: Подкрепяме ветото на президента за "надглавния" прокурор

Адв. Хаджигенов: Някак Борисов е съвместим с „добрите нрави“, пък ние не сме

Манолова: Борисов вече няма да е премиер

Мая Манолова: Внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите

Проф. Минеков: Ако Борисов спечели, ще бъде пометен и съден до последно

Мая Манолова: С Отровното трио се явяваме на изборите с коалиция “Изправи се! Мутри, вън!”

 

 

 

 

 


145434