Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Ще настояв...
Манолова: Ще настояваме за нов иск за несъстоятелност на фирма “Спарки”

Манолова: Ще настояваме за нов иск за несъстоятелност на фирма “Спарки”Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" ще настоява на 3 февруари Инспекцията по труда в Ловеч да подаде нов иск за обявяване на фирма "Спарки" в несъстоятелност за това, че не е изплащала заплати на работниците си.

До това решение стигнаха председателят Манолова и служителите на фирмата след срещата днес в Ловеч.

Работниците на предприятието подадоха сигнал до гражданската платформа и посетиха приемната на 8 януари в София, когато я поканиха в града да обсъдят решението на проблема.

"Има достатъчно механизми, с които може да се гарантира, че работниците ще си получат трудовите възнаграждения. Като омбудсман се погрижих за това депутатите да приемат закон, с който работниците да бъдат гарантирани, че в подобни ситуации ще получат заплатите си. 2018 година 4000 души са си взели заплатите, като сумата на изплатените възнаграждения е над 8 млн. лева за 2018 г., а за 2019 г. са над 5 млн. лева", заяви Манолова.

Тя допълни, че според анализ, направен от нея и екипа й, предприятието работи на загуба от 10 години, дължи 3 милиона за заплати на работниците и 4 млн. лева за осигуровки.

"След като Инспекцията по труда е подала иск за производство по несъстоятелност, искът е оттеглен и по настояване на работодателя делото е прекратено с твърдения, че фирмата е пред преструктуриране и че очаква нови кредити и разсрочвания на задълженията", обясни още Манолова и заяви, че когато на 3 февруари бъде подаден нов иск, отново ще посети Ловеч.

 

 

 

Източник: https://izpravise.bg/ 

  

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни

" Изправи се  България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Манолова: Първата победа на " Изправи се .БГ" е налице!

С " ИЗПРАВИ СЕ , БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

 

 


120096