Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова гневно към ...
Манолова гневно към Борисов: Битката за София не е битка ГЕРБ-БСП!

Манолова гневно към Борисов: Битката за София не е битка ГЕРБ-БСП!Информационен сайт „ДНЕС“


Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, чрез профила си във „Фейсбук“ и по време на участието си в Сутрешния блок на БНТ реагира гневно на тенденциозните опити на премиера Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да представят кметската надпревара като междупарийна битка

„Проблемите не са нито леви, нито десни. ГЕРБ, в лицето на премиера Бойко Борисов и втория човек в ГЕРБ – зам.-председателя на партията г-жа Фандъкова много искат да представят кметската надпревара като битка ляво–дясно. Няма да им се получи, защото битката е срещу модела на управление – на кражбите, на страха, на мачкането на журналисти и опитите за сплашване на хора“, каза Манолова.

"Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, смелост", изтъкна тя.

В ефира на националната телевизия Манолова разясни какви са приоритетите ѝ в управленската програма, която бе представена официално вчера.

"Желанието да бъде променен моделът в управлението на столицата е каузата, зад която съм застанала", категорична е Манолова. Основен неин приоритет е включването на гражданите в управлението на града.

"Пълна дигитализация на Столична община и всеки един разход в реално време да може да бъде проследен от столичани. Пълна публичност на всички сключени договори, всички обществени поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа.

Поех ангажимент, че ще въведа електронни референдуми, отново базирани на блокчейн технология", обясни Манолова като даде за пример с референдум дали столичани са съгласни за изграждане на инсталация за обработката на боклука след неговото горене.

Като друг приоритет в програмата си, Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини.

"Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Трябва да бъде направен анализ колко са необходими. Терените, отредени за детски градини, които са частна собственост, да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят", посочи тя.

Коментира и темата за презастрояването в столицата, като заяви, че е категорично против сгъстяването на строителството в София. Манолова предлага развитие на столицата на север с изграждане, по думите ѝ, на софийски "Бевърли хилс", така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.

Мая Манолова коментира и темата с финансирането на нейната предизборна кампания.

"Кампанията ми се финансира от граждани. По никакъв начин партийни централи, корпорации и фирми не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази кампания като независим кандидат. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни", каза тя.

"Това, което обединява партиите от ляво и от дясно, гражданите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се управлява столицата", допълни Манолова.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Битката за София. Говори Мая Манолова

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

Мая Манолова: Искам и ще управлявам столицата с гражданите!

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата

 

 

 


113224