Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Манолова не се преда...
Манолова не се предава: Българите са роби на

Манолова не се предава: Българите са роби на "Топлофикация"! Всеки мъкне парно, закачено за крака. Искаме да направим този товар по-поносим за гражданите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия националният омбудсман Мая Манолова. Вчера се разбра, че има институция - Върховния административен съд, която е готова да осъди "Топлофикация-София" заради таксата "юрисконсулт".

Това дело трябваше да бъде спечелено от мен, защото е в интерес на гражданите. "Топлофикация" трябва да бъде дисциплинирана и да дава отчет как харчи парите на столичани. "Топлофикация" и нейното ръководство дължат уважение на всеки един столичанин, защото те са изпълнители, собственици са гражданите. А в момента изпълнителите са се превърнали в тартори, заяви Манолова.

По думите и с паралелния износ на лекарства се убива надеждата на много тежко болни. Тези пациенти се оставят без шанс за живот. Да вземеш надеждата на болния и да го обърнеш в числа от бюджета – това е жестоко и нечовешко. Аз ще се боря докрай срещу това безчовечно отношени, подчерта омбудсманът.

 

Източник: www.pik.bg


44717