Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова убедителна:...
Манолова убедителна: Промяната ще тръгне от София! Нямам ангажимент към никоя партия, аз съм граждански кандидат!

Манолова убедителна: Промяната ще тръгне от София! Нямам ангажимент към никоя партия, аз съм граждански кандидат!Не се боря за власт, а искам гражданите да бъдат овластени. Нямам намерение да правя проект. Начинът, по който се управлява София ще даде първия тласък. Промяната ще тръгне от София“, каза още Мая Манолова.

Не съм против партия ГЕРБ, а против модела на управление в София, заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова.

 

"Нямам ангажимент към никоя партия да изпълнявам нейната програма. Аз съм граждански кандидат и моята програма ще бъде представена в понеделник. Имаме предложения, както от десни, така и от леви партии. Аз съм съобразила моите предложения с някои програми защото съвпадат", бе категорична Манолова.

 

Не се боря за власт, а искам гражданите да бъдат овластени. Нямам намерение да правя проект. Начинът, по който се управлява София ще даде първия тласък. Промяната ще тръгне от София“, каза още Мая Манолова.

 

Бившият омбудсман и бивш дългогодишен депутат от БСП отговори на серия въпроси, свързани с това чии кандидат е, на БСП или не.

"Аз не съм кандидат на БСП, а граждански кандидат. Аз не се боря срещу партия ГЕРБ, а срещу модела, по който се управлява София. Ако някой управлява утре по същия начин, ще изляза и срещу него. През тези четири години, в които не съм била партиен член показах, че мога да работя и с леви, и с десни, и с безпартийни хора. Моята кауза е София", изтъкна тя.

"Решението да се кандидатирам постепенно зрееше. Мога да покажа, че един кмет може да работи на 100% за своите граждани. Промяната идва от София", каза още тя.

 

Манолова коментира и твърденията, че без подкрепата на БСП няма да спечели изборите. "Благодарна съм за всяка подкрепа, но разчитам на гражданите“, заяви тя. 

Не се боря за власт, а искам гражданите да бъдат овластени. Нямам намерение да правя политически проект. Начинът, по който се управлява София ще даде първия тласък. Промяната ще тръгне от София“, каза още Мая Манолова.

 

 Манолова разкритикува обществените поръчи, които обявява месец преди изборите Столичната община.

"С темповете, с които е започнал екипът на г-жа Фандъкова, е обявил обществени поръчки за 700 милиона лева. Истинската тема е за начина, по който ГЕРБ харчи по този непрозрачен начин публичните пари. С процедурите, които се започват сега, следващият кмет ще бъде с вързани ръце", е мнението, което Мая Манолова изрази в предаването "Офанзива" по Канал 3. 


Тя смята, че обявените обществени поръчки са насочени към определени фирми-изпълнители.

"Парите на гражданите се харчат непрозрачно. Правят се ремонти на ремонтите. Освен това Столична община е обрасла от приятелски кръг. Моделът на управление е порочен. Обявяват се обществени поръчки, за които кандидатства по един кандидат, който е бил глобяван за несвършена работа", подчерта кандидатът за кмет на София.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия!ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

Отворено писмо до Мая Манолова

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване

Народното събрание в отговор до „ДНЕС”: 700-хилядната подписка срещу произвола на монополите доведе до законодателни промени в полза на гражданите

След три години забрава, 700 000-та подписка „Срещу произвола на монополите” на Гражданско движение „ДНЕС“ се разглежда в парламента

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

2018: Мая Манолова на гражданите

Мечешки услуги в ”” с филм за Дачич

т


113082