Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Марешки се врътна: Н...
Марешки се врътна: Не напускаме парламента. Ще ходим на работа. В сряда ще решим след разговор с ГЕРБ

Марешки се врътна: Не напускаме парламента. Ще ходим на работа. В сряда ще решим след разговор с ГЕРБЛидерът на партията поставя условия на ГЕРБ, които в сряда ще бъдат обсъдени с Цветан Цветанов

Ние само ги събуждаме, в сряда ще решим окончателно, каза по адрес на управляващите председателят на "Воля"

 

"Воля" не напуска парламента. Лидерът на партията поставя условия на ГЕРБ, които в сряда ще бъдат обсъдени с Цветан Цветанов.

Ще ходим на работа, но няма да участваме в дебати по дребнотемие, а във важни дебати. На този етап.

Ще чакаме сряда да разберем през следващите две години до края на мандата как ще работи парламента, заяви Марешки, който обяви, че има най-висок рейтинг в парламента. 

Това стана ясно от интервюто на Веселин Марешки в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

Разговорът в студиото течеше трудно - аргументите на лидера на "Воля" защо парламентарната ѝ група е напуснала парламента бяха трудноразбираеми. Марешки говори за дребнотемие в парламента, критикува "тримата от запаса", явно имайки предвид малката управляваща коалиция Обединени патриоти, каза, че "30 години те ни разиграват този цирк предизборно" - този път имайки предвид ДПС и Обединени патриоти, но сипещите се изречения само пораждаха допълнителни въпроси. Най-важният от които беше - "Воля" напуска ли все пак парламента, както обяви сутринта, или не? 

"ГЕРБ прави услуга на коалиционния си партньор", каза по едно време Марешки. А водещата Цветанка Ризова попита - на кого? "На явния - ОП и на неявния - ДПС", отговори Марешки. Но не се разбра каква е конкретната услуга. 

Водещата отново попита "Воля" напуска ли парламента, а Марешки отговори, че не искат да стоят само заради някаква стабилност, но не искат и нов три-четимесечен грабеж, който щял да настане при евентуален служебен кабинет. 

Затова в сряда на среща с ГЕРБ щели да поставят условията си. Марешки вече говорил за такава среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.  А условията им били - първо да се работи по доходите, по здравеопазването, по образованието. 

"Ние само ги събуждаме, в сряда ще решим окончателно", каза по адрес на ГЕРБ Марешки. 

А на изразеното недоумение от страна на водещата - защо тогава говори за напускане, реагира с думите: "То си е абсолютно напускане, ще присъстваме само по важните теми!" 

Запитан "Воля" има ли подготвени законопроекти по тези важни теми, Марешки, който е свързан с верига аптеки и бензиностанции, отвърна, че имат закони, свързани със здравеопазването, цените на лекарствата и цените на горивата. 

"Ако ние бяхме управляващи, в тези два сегмента, хората щяха да имат нормални цени", подчерта Марешки. И припомни как е предлагал да има държавна верига бензиностанции. Даде и пример с Иран, където било така, игнорирайки забележката за богатите петролни залежи на ислямската република. 

Депутатите от "Воля" обаче щели да се регистрират сутрин, защото това не било крепене на кворума, а ходене на работа. Било различно от времето на "златния пръст" на Волен Сидеров преди пет години. 

"Очаквам да чуя тяхната визия за продължаване на мандата", каза още за предстоящата в сряда среща с ГЕРБ лидерът на "Воля". 

Сега според него се говорели празни приказки по енергийните проекти - не било ясно кога и какво ще стане и с АЕЦ "Белене", и с "Турски поток", ясно било само, че ще купуваме Ф-16. 

Както ясно казаха за Ф-16, така да кажат и кога ще има полицай във всяко село, посочи Марешки.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Депутати от ВОЛЯ: Не знаем защо излизаме от парламента

"Воля" напусна парламента. Кворумът на ГЕРБ в парламента - изцяло в ръцете на ДПС

Една лъжа повторена 100 пъти, не става истина! >> Каракачанов: Парламентът ще остане стабилен, не се притеснявайте

Жалки циркаджилъци ? >> Цветанов с горещ коментар след излизането на ВОЛЯ от парламента, идат ли извънредни избори (ВИДЕО)

 


92851