Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Мартин Скорсезе с "И...
Мартин Скорсезе с

Мартин Скорсезе с "Ирландецът" посяга към "Оскар"Анализаторите от сайта Голд Дерби, който се занимава с прогнози в сферата на развлекателния бизнес, изчислиха шансовете за "Оскар" на успешните филми тази година, както и на режисьорите и актьорите в главните роли. Според експерти най-добри шансове за победа в категорията "Най-добър филм" има криминалната драма на Мартин Скорсезе "Ирландецът", който тръгна на 27 ноември.

На второ място според предвижданията е лентата на Куентин Тарантино "Имало едно време... в Холивуд". На трето - "Брачна история" със Скарлет Йохансон и Адам Драйвър в главните роли. Тод Филипс и "Жокер" остават на десето място в тази класация. Анализаторите смятат, че Мартин Скорсезе може да спечели в категорията "Най-добър режисьор". Куентин Тарантино и Пон Чжоун Хо с драмата "Паразити" са по-малко вероятни.

Рене Зелуегър ("Джуди"), Скарлет Йохансон и Чарлийз Терон ("Скандал") оглавяват списъка за претендентки в категорията "Най-добра женска роля", а Хоакин Финикс, Адам Драйвър и Робърт Де Ниро - за категорията "Най-добра мъжка роля".

Американската филмова академия ще обяви номинациите в 24 категории на 13 януари 2020 г. Церемонията по връчването на "Оскар" е насрочена за 9 февруари. 

 

Източник: https://www.segabg.com/

 


118009