Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мастити гербер ронят...
Мастити гербер ронят сълзи: Щерка на крупен млечен бос (

Мастити гербер ронят сълзи: Щерка на крупен млечен бос ("Пършевица"/) връща 400 бона за къща за гостиДъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще връща близо 400 000 лева за къща за гости, защото попада сред нарушителите.

ЕТ „Силвия Зорова“ е в предварителния списък на бенефициерите, публикуван на сайта на фонд „Земеделие“, на които към 15 ноември 2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкции заради открити нарушения в изпълнението на европроектите.

Зорова е получила 391 160 лева за реконструкция на съществуваща сграда в хотел за селски туризъм и за закупуване на необходимото оборудване. Става въпрос за обновяването на хотела край семейната мандра, построен още през 1997 г.

Дъщерята на Димитър Зоров – съосновател и управител на мандра „Пършевица“ и председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, е в семейния бизнес като управител на хотела. Съпругата му Марияна пък е маркетинг-мениджър на мандрата, пише "Трафикнюз". 

Зоров е сред най-големите производители на млечни изделия у нас, като пазарният дял на бизнеса му се определя между 25 и 30%. Той е завършил полицейската академия в Симеоново, но веднага след промените той се захваща с млечния бизнес. Купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и започва да развива бизнеса заедно с родителите и съпругата си.

Силвия от малка е реклама на марката,  като детското й лице е върху кофичките с кисело мляко и върху камионите, с които се разнася продукцията на мандрата.

ЕТ „Силвия Зорова“ е регистрирана през 2013 г. в село Миланово, община Своге, на един адрес заедно с още 13 фирми, показва справка в Търговския регистър.

Миналата година 25-годишната Зорова помете със скъпия си джип камион с работници на една от фирмите за сметопочистване в София и уби един от тях.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:  lupa.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Държава по време на чума

Скандална мълва за собственика на „Пършевица“, чиято щерка направи куп поразии с тузарския си „Мерцедес“, и арестуваната зам.-кметица на „Младост“

Как фирма, близка на ГЕРБ, обгази Враца

Има ли злоупотреба с европари при доставките на мляко за училища и градини?

Скандално! В.Симеонов сръфа за тока от биомаса ГЕРБ и Делян Добрев

 


 


117058