Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Медицински сестри от...
Медицински сестри от цялата страна на протест пред МС (СНИМКИ)

Медицински сестри от цялата страна на протест пред МС (СНИМКИ)



Те настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд

Медицински сестри от цялата страна пристигнаха в София за петия си национален протест. Те са подкрепени от акушери, лаборанти, физиотерапевти и други професионалисти по здравни грижи.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Едно от основните им искания е за еднакви начални заплати за професионалистите по здравни грижи в цяла България, равняващи се на две минимални месечни възнаграждения. Протестиращите настояват и за промяна в Закона за съсловната организация, промяна в начина на заплащане на полагания нощен труд, както и за самостоятелни сестрински практики. 

В ефира на „Здравей, България” медици от Хасково заявиха, че все още не са изпълнени обещанията за по-високо заплащане, дадени от властта преди време.

„Не изпълниха нито едно от исканията ни. Затова отново излизаме на протест. Основната ни заплата все още не е повишила до 950 лева. Нощният труд си е по 25 ст. на час”, заяви една от протестиращите.

 

ВИДЕО

 

Източник:https://nova.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Медицински сестри поставиха срок за оставки >> След националния протест на 15 май ще започнат ефективни стачни действия със спиране на работа

Лекари и медицински сестри протестират пред столичната детска болница

Пациентски организации обявиха недоверието си към Кирил Ананиев

Проф. Чирков: Здравеопазването в България е най-лошо и на Балканите



99510