Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Медсестри протестира...
Медсестри протестират и в София, готови са за стачки

Медсестри протестират и в София, готови са за стачкиМедицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник Токуда, за да поискат по-високо заплащане и по-добри условия на труд.
Както при вчерашния протест в Стара Загора и днес се заговори за натиск, оказван на мединските сестри от страна на директори на частни и държавни болници заради участието им в подобни прояви на недоволство, съобщава Дарик.

Подкрепа за медиците изрази отново и омбудсманът Мая Манолова, която призова здравния министър Кирил Ананиев вместо да изпраща отворени писма до нея, да попита болничните директори защо отказват натиск върху протестиращите медицински сестри.

Думите й са по повод позицията на здравния министър, че с подкрепата си за протеста, омбудсманът създава хаос и напрежение в системата.

"Няма да ви оставя на мира, господин Ананиев, може да сте сигурен в това", категорична е Манолова.

Недоволните медицински сестри са единодушни, че, ако не бъдат чути, ще последват ефективни стачни действия в цялата страна.

 

Източник:https://www.dnes.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Манолова към Ананиев за "хаоса в здравеопазването": Няма да ви оставя на мира!

Медицински сестри от цялата страна на протест пред МС (СНИМКИ)

Медицински сестри поставиха срок за оставки >> След националния протест на 15 май ще започнат ефективни стачни действия със спиране на работа102731