Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА...
МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! <br> Битката за България продължава!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!
Битката за България продължава!Позиция на Илиана Маринова – доброволец от Референдума

Измина повече от година от провеждането на националния референдум. (МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! НЕуважаеми политици, защо забравихте нашия законопроект?); Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване. И две – от подписката за инициирането му. (Екипът на Слави Трифонов внесе документ за референдум в НС); (Представители на Движение “ДНЕС”, 29 октомври 2015 г.)

Да, измина една година от референдума, на който милиони българи дадохме своя глас за промяната! Година, през която политическата шайка непрекъснато правеше и продължава да прави опити да елиминира волята на суверена и да я изхвърли на бунището на историята.

Подписката за референдума тръгнала през есента на 2015 г., надхвърли минималния праг от изискуемите 400 000 подписа, които да гарантират задължителното свикване на национален референдум по 6 въпроса. Три от тях впоследствие бяха брутално отхвърлени от Конституционния съд по искане на тогавашния президент Плевнелиев*.

*Какви въпроси предложи екипът на Трифонов и кои отпадат след решението на КС (в наклонен шрифт)?
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Хиляди доброволци в студената зима на 2015/2016 г. събраха 700 000 подписа – 700 000 съдби...

И ето сега, две години от началото на подписката мина и този месец ноември, наречен от хиляди доброволци МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА.

Защо МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА ще попитате?

● Защото месец ноември е събирателен по отношение на най-важните дати, свързани с референдума

9.11.2015 г.ЕКИПЪТ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ВНЕСЕ ДОКУМЕНТ ЗА РЕФЕРЕНДУМ В НС;

6.11.2016 г. НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ, ИНИЦИИРАН ОТ „ШОУТО НА СЛАВИ”;

11.11 2016 г. ЦИК ИЗПРАТИ РЕФЕРЕНДУМА В ПАРЛАМЕНТА;

21.11.2016 г.МАЯ МАНОЛОВА ВНЕСЕ В НС ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

● Защото незачитането на референдума е позорен срам, резил и падение за родната политика и нейните лидери!

● Защото отхвърлянето на референдума е позор за целия ни самозван политически елит. За всички самозабравили се слуги на мафията и олигархията

● Защото референдумът за смяна на политическата система е мечта, надежда и упование за Родината. Полет, вик и зов за бъдещето ни! Война на хората за справедливост!

На 6 ноември 2016 г. България гласува! Гласува категорично и достатъчно ясно!

С три пъти "ДА" за своята промяна!

Гласува за свобода и демокрация.

И 3,5 млн. българи дадоха своя глас на Националния референдум! Факт, който ужаси и вбеси  политическата върхушка, тъй като от десетилетия не бе записван толкова категоричен израз на народната воля!

Няколко дни по-късно, на 11 ноември 2016 г. цяла България разбра, че живее в смазваща диктатура. На тази срамна дата Централната избирателна комисия не "успя да преброи" близо 13 000 бюлетини за Националния референдум, а репресивният апарат впрегна всичките си сили, за да унищожи вота на народа и да погребе мечтите на милиони за промяна!

Безочието и крайните действия на изпадналата в ужас политическа клика стигнаха до там, че на места изобщо не бяха предоставяни пликове, в които да се слагат бюлетините, а в други секции имаше драстично разминаване между бюлетините и описаните цифри в протоколите.

Престъпна наглост в името на опазването на мракобесническото статукво!

В крайна сметка, за да бъде погребан вотът ни, избирателната комисия обяви, че ѝ "липсват" 13 000 гласа, за да бъдат признати решенията от националното допитване за закон. Дума, която няма никакво значение в днешна България!

Да, законът бе стъпкан!

Цялата легитимност на референдума бе окаляна от мръсните ръце на властта! Стотици излязоха на протест пред ЦИК, за да алармират за незаконните действия на комисията, а отговорът… Такъв нямаше!

Имаше лицемерно, простете – презрително и нагло мълчание!

Манипулациите на ЦИК обаче бяха до толкова чудовищно явни, че нямаше как да бъдат скрити. След запитване на Движение "ДНЕС" до Министерски съвет с въпрос колко бюлетини са били напечатани и колко плика са били купени за националния референдум, се оказа, че броят на пликовете е много по-малък от този на бюлетините и така стана ясно, че ЦИК и държавата отдавна са планирали, програмирали и саботирали провеждането на референдума.

Позор!!!

Сигналът за тази грозна и долна манипулация бе изпратен в прокуратурата, и с изключение на Цацаров другите държавни институции не се отзоваха.

Мълчаха, отново нагло и презрително. С омраза към собствения си народ! Към всички нас.

Движение "ДНЕС" реагира и на това потъпкване на закона. Обжалва решението, но магистратите отново си затвориха очите. За да погребат правдата!

От тези позорни и грозни действия мина една година. 12 месеца от срамното решение на ЦИК, което ние не сме и няма да забравим!

Изминаха 365 дни, в които държавата, властта, съдът и избирателната комисия не пожелаха да застанат зад истината, зад хората, защото за тях тя, истината и ние хората сме ненужно бреме в потока от престъпления и злоупотреби!

През цялата тази година, а и от подписката насам Слави Трифонов търпеливо, стриктно и безусловно следваше буквата на правото, буквата на закона. Убедено разчитайки, че сме правова държава, а справедливостта е основна ценност, с която трябва да се съобразяват всички!

Уви!?

Измина година от стъпканите надежди, от поругания порив за правда, нови правила и смяна на системата.

Битката тепърва предстои!

Защото още на 9 ноември 2015 г. със старта по събирането на подписката за иницииране на "Национален референдум" бе загатнато за пробуждането на хората! Подписката дойде като решителен и знаков акт, за да отговори на терора, който властта и прислужващата я опозиция упражняват стремително върху народа си. От години.

На 21 ноември 2016 г. бе направена и следващата важна крачка, доказваща на самозабравилата се политическа шайка, че промяната идва, колкото и това да я ужасява и парализира! И колкото и да се опитват да я убият и отдалечат във времето.

Тогава омбудсманът Мая Манолова и Тошко Йорданов от инициативния комитет внесоха законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, отразяващ на 100% волята на народа за мажоритарен вот. Воля, заради която трябва да вървим напред, напред заради промяната, за която гласа си дадоха милиони!

Днес, година след провеждането на референдума и две години след старта на подписката за провеждането му, всички заедно и обединени трябва да докажем на самозабравилата се политическа шайка, че е задължена да се подчини на вота на суверена!

И това рано или късно ще се случи. Бъдете убедени!

ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ ОТДАВНА СМЕ ВЕЧЕ ОСЪЗНАТИ ГРАЖДАНИ, ГОТОВИ ДА ЗАЩИТАВАТ СВОИТЕ ПРАВА И ИНТЕРЕСИ!

ЗАЩОТО СЛАВИ ТРИФОНОВ ЗАЯВИ СВОЯТА ГОТОВНОСТ, УБЕДЕНОСТ И ВОЛЯ ДА ПРОДЪЛЖИ КАУЗАТА И БОРБАТА. И събира елита на България. Вървейки стъпка по-стъпка, ден след ден, стоейки твърдо зад своя народ!

ЗАЩОТО СЛАВИ ОТДАВНА ДОКАЗА, ЧЕ Е РОДОЛЮБЕЦ, МЪДЪР Е И НЕ ЛАМТИ ЗА ВЛАСТ И ОБЛАГИ. Иска да помогне. Най-вече заради България! А най-малкото, което може да направи в битката за каузата е да организира партия. Ако и това е необходимо. Ще го на направи.

А за нас, всички българи е важно..., какво ли е важно?! Важно е да се обединим около Слави! Да се изправим срещу задкулисието, мощно, единни и да изкрещим волята си!

Защото наистина след като няма такава държава, но има такъв народ дойде и времето да изхвърлим боклука! Заедно. Всички!

 

9.11.2015 г.ЕКИПЪТ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ВНЕСЕ ДОКУМЕНТ ЗА РЕФЕРЕНДУМ В НС;

6.11.2016 г. НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ, ИНИЦИИРАН ОТ „ШОУТО НА СЛАВИ”;

11.11 2016 г. ЦИК ИЗПРАТИ РЕФЕРЕНДУМА В ПАРЛАМЕНТА;

21.11.2016 г.МАЯ МАНОЛОВА ВНЕСЕ В НС ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

 

Движение ДНЕС – Хронология на Референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“ ВИДЕО

Сценаристите показаха кои са членовете на Конституционния съд

В понеделник внасят в НС подписите за референдум

Слави: Това са 700 хил. личности, не подписи, това са хора

Моите три въпроса за неговите три въпроса  Автор: Ани Алашка

ЦИК готова с протоколите: 13 000 не достигнаха на референдума

ЦИК с нови скандални решения за референдума

Чувал с бюлетини откриха в кофа за боклук в Пловдив (снимки)

Референдумът влиза в парламента, но не е задължителен

Предателството и лъжите на Борисов

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората!

Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави Трифонов

Цацаров, ти си на ход! Върни на хората откраднатия референдум!

 

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 6.11.2016 г. – ЕДНА ГОДИНА ИЗМИНА! 
А СЕГА СЛАВИ И НАРОД ЗАЕДНО И НАПРЕД! (ОБНОВЕН)

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
Палете гуменките, Слави е тръгнал...

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
Движение "ДНЕС" подкрепя доброволеца Орлин Тодоров за промяна на Закона за референдумите

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
Движение „ДНЕС“ настоява Мая Манолова да се включи в промяната на изборното законодателство

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
Движение "ДНЕС" от години води битка за изборните права на гражданите и референдума!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! 
НЕуважаеми политици, защо забравихте нашия законопроект?

 

 


44359