Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА...
МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! <br> България иска своята справедливост! (ОБНОВЕН)

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!
България иска своята справедливост! (ОБНОВЕН)Позиция на Движение "ДНЕС" 

България очаква и иска своята справедливост! Преди две години, на 9 ноември 2015 г. започна войната наречена "Национален референдум".

Видео – гостуването на представители на Движение „ДНЕС“, 29 октомври 2015 г.

Война, която властта води стремително срещу народа си. На тази дата Инициативният комитет за провеждането на национален референдум и Движение "ДНЕС", заедно с хиляди доброволци и граждани започнаха събирането на подписите, необходими за националното допитване, инициирано от Слави Трифонов и "Шоуто на Слави“. Движението стана и основен партньор на инициативата. Според изискванията на закона бяха необходими 400 000 подписа, за да може въпросите от националното допитване да влязат за разглеждане в Народното събрание.

През студените зимни месеци на 2015 г. никой, абсолютно никой не  подозираше какво ще се случи. Всички предричаха провал на инициативата на Слави. И потриваха самодоволно ръце! Властта, в лицето на кабинета Борисов 2, махна също с лека ръка, пренебрегвайки гнева на хората. А ГЕРБ не държат на думата си по време на властването си, и за периода 2015-2017г. премиерът-слънце и партията му не веднъж и дваж типично в техния стил си сменяха мнението за референдума като според ситуацията то ту беше клетвено "ЗА" (особено преди изборите), ту шикалкавещо "ПРОТИВ“! Всъщност, категорично ясно на всички беше, че както ГЕРБ така и челият държавен апарат и институциите  работеха само и единствено за крах на референдума и съсипването на Трифонов. Едва ли някой от управниците, т.нар. опозиция, както и близките до тях политически анализатори би се сетил, че само за три месеца и то насред зима над 700 000 българи убедително ще поискат промяна на системата и отстраняването на омръзналата на хората политическа класа. Но ние гражданите го направихме и то категорично. Колкото повече подписи се събираха, толкова повече властта засилваше опитите си да саботира процеса. Нещо повече, ръководствата на някои от псевдоопозиционните партии взеха изрични решения техните членове да не участват в подписката, а впоследствие и в референдума на 6.11.2016 г., а ако пък недай си Боже участват на него, то  да гласуват с три пъти "НЕ“!

Image result for внасяне на подписката за референдума

В противовес на  цялата тази партийна вакханалия, в продължение на няколко месеца и в разгара на зимата хиляди доброволци и симпатизанти на каузата  за промяна в България се обединиха срещу статуквото. Повярваха на Слави Трифонов и Инициативния комитет и събираха подписи в цялата страна - и в делник, и в празник. На не едно и две места активисти от подписката бяха подлагани на репресии от страна на управниците от ГЕРБ, чрез преки и непреки заплахи. Заплахи за уволнения, неправомерни проверки, вербално насилие... За три месеца гражданите събрахме над 700 000 подписа, които бяха внесени съгласно сроковете в закона на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание. Събраха се в едно 700 000 съдби, 700 000 надежди и мечти!

 

Related image

3 месеца наред удобните медии мълчаха за референдума, за събирането на подписите. Никой не се осмели да се противопостави на герберската машина. И нито една от тях не организира разяснителна кампания или някаква дискусия за 6-те въпроса! Нито една. Впоследствие по абсолютно циничен начин властта и сателитните ѝ анализатори-слуги използваха това им отношение към референдума, за да обвинят хората, че не са разбрали за какво гласуват! Наглост! Дотогава умишлено обаче всички доволно мълчаха, нахъсани и убедени, че референдумът ще се провали, ще се сгромоляса, ще пропадне!

Напук на тази арогантност още на подписката, а после и на референдума България доказа своята категорична воля - национално допитване трябва да има, промяна на политическата система също категорично трябва да има! Така показно и практически цялата политическа класа и нейните глашатаи получиха мощен и звучен шамар. Въпреки организираните от всички серии от кампании за провал.

Image result for концерт на слави орлов мост

*На 6 ноември 2016 г. България гласува! Гласува категорично и три пъти "Да" за своята промяна. 3,5 млн. българи излязоха до урните, а близо 3 млн. подкрепиха и трите въпроса на Националния референдум. От десетилетия не е имало такава разгромяваща победа!

Няколко дни по-късно, на 11 ноември 2016 г. България разбра, че живее в диктатура. На тази срамна дата Централната избирателна комисия не "успя да преброи" близо 13 000 бюлетини за Националния референдум. Всъщност ЦИК ги унищожи. Унищожи хиляди мечти!

Дни след референдума, на който гласуваха 3,5 млн. българи, се появиха съмнения за манипулации от страна на ЦИК. Оказа се, че на места изобщо не е имало пликове, в които да се слагат бюлетините, а в други секции има драстично разминаване между бюлетините и описаните цифри в протоколите. В крайна сметка избирателната комисия заяви, че ѝ "липсват" 13 000 гласа, за да обяви решенията от националното допитване за закон. Стотици  излязоха на протест пред ЦИК, за да алармират за незаконните действия на комисията. Отговорът – лицемерно и презрително мълчание.

*Веднага след като манипулациите на ЦИК станаха явни, Движение "ДНЕС" изпрати запитвания до Министерски съвет с въпрос колко бюлетини са били напечатани и колко плика са били купени за националния референдум. Оказа се, че броят на пликовете е много по-малък от този на бюлетините и така ЦИК и държавата отдавна са планирали, програмирали и саботирали провеждането на референдума. Сигналът за тази грозна и долна манипулация и престъпление бе изпратен в прокуратурата, но с изключение на Цацаров другите държавните институции не се отзоваха. Мълчаха. Движение "ДНЕС" обжалва решението, но магистратите отново си затвориха очите за правдата !

Мина една година от срамното решение на ЦИК, но ние все още не сме забравили! Изминаха 365 дни, в които държавата, властта, съдът и избирателната комисия не пожелаха да застанат зад истината! Съвсем целенасочено, предварително планирано!

 

Приятели,

Две години от началото на референдума на народа, на нашия референдум и точно година от категоричния вот на българите. Време, което сякаш излетя. Подписката успя, но референдумът не бе приет. Умишлено го саботираха. От страх.

През юни ние загубихме битката, загубихме я защото срещу нас монолитно се изправиха като юмрук и власт и опозиция и държава и институции.

Загубихме битката, но войната продължи. Продължава и днес. Води се от Слави, води се от всички нас, патриоти-българи! Които сме зад него и с него! Слави положи усилия, беше търпелив, изпълни всичко, както беше по закон. Слави им даде време да се поправят, да се съобразят с народната воля. Уви, те не се вслушаха. Затова ще се борим и ще бъдем до край! До успеха на каузата! Въпреки униженията, въпреки обидите, въпреки срамното и унизителното отношение на властта към собствения си народ! Към всички нас!

Защото сме искрени, защото сме убедени в правотата и идеалите си за свободна, просперираща, единна и силна България!

И най-важното – защото имаме кауза! Каузата на един цял народ!

А този път справедливостта ще бъде на страната на нас, истинските българи! И тя идва!

Трябва само да си я вземем!

 

*Вижте и други материали по темата:

Политиците срещу референдума

Предателството и лъжите на Борисов

Герберите цъфтят, Бойко лъже, та чак пушек се вдига до небето

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората!

Депутати, гответе се! Часовникът тиктака!

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! - (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Окончателно лъсна предизборната измама на ГЕРБ! Подиграха се и се изгавриха с 3 млн. българи! > Какво ни готви новата власт: 1500 средна заплата, но без мажоритарна система

Бесни страшни пенсии... и "патриотичното" предателство на новата-стара власт

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов беше гост в „Шоуто на Слави“

ДПС И ГЕРБ В ОБЩ ФРОНТ СРЕЩУ РЕФЕРЕНДУМА

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

572 650 са валидните подписи в подписката за референдум. Референдум ще има.

673 481 подписи с искане за референдум внесе Инициативният комитет на „Шоуто на Слави“

Обратното броене започна! България избра промяната, а вие сте длъжни да слушате!

Заявление за достъп до обществена информация

Прокуратурата смята, че бюлетините от референдума не са преброени правилно

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване

 


41663