Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА...
МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! <br> Палете гуменките, Слави е тръгнал...

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!
Палете гуменките, Слави е тръгнал...Коментар на Зора Ангелова 

Невероятен цирк се разиграва в държавата през последните няколко дни. Лидерката на опозицията Корнелия Нинова е в главната роля на червена жрица, поела факла в ръка и тръгнала на кръстоносен поход за свобода и демокрация. В деня, в който от Европа за пореден път ни заявиха, че не се справяме в реформите, а правителството щедро подари по 40 мизерни лева на още по-мизерните български пенсионери, ГЕРБ и БСП с помощта на ДПС организираха истинско фиаско за пред обществените прожектори.

Борисов уж на шега, уж на истина заяви, че в 44-то Народно събрание има криминални елементи, които се занимават с наркотици и гласокупуване. Корнелия Нинова като ощипана девица скочи възмутено и поиска прокуратурата да разследва премиера за тези ужасяващи думи. Председателят на парламента Димитър Главчев пък се ядоса на червената лидерка и най-позорно я изхвърли от пленарна зала. Социалистическите сподвижници обидени напуснаха демонстративно парламента. Ден по-късно червените заявиха, че вече няма да ходят на работа докато Главчев не си замине, а с него и правителството на ГЕРБ. Резултатът бе оставката на Димитър Главчев, окачествена като "морален акт". И в средата на цялата тази сага Борисов излезе да говори за любовния си живот и жените, които е ощастливил... и страдали заради него и премиерстването му.

Историята прилича на шекспирова драма, чийто трагичен финал да очакваме в най-скоро време.

Поредният сценарий, добре обмислен и разигран от политическите кукловоди, намирисва на гнило. И на поредния кризисен пиар БСП, ГЕРБ, ДПС и патриотите обявиха война на живот и смърт. Обявиха я и я водят вече две години срещу референдума. Те предвкусват своята гибел и това е лебедовата им песен, виждайки че Слави идва и въпросът вече не е дали, а кога. А той идва не за да поиграе с тях на шашки, а чисто и просто да промени системата из основи и да помогне на страната ни.

Разигралият се тези дни пошъл цирк доказва ясно, че парламентарните сили са се обединили срещу общия враг в лицето на Трифонов. А ролите са добре разпределени и изиграни за пред нищо неподозиращия електорат.

Корнелия Нинова отново е яхнала роля върху коня и се изживява като древногръцка богиня. Тя „води“ народа към по-светло бъдеще и червено благополучие, (на, което се нагледахме не веднъж и дваж през десетилетията). Почти като Раймонда Диен, Жана Дарк, или пък Роза Люксембург и Клара Цеткин.

Бойко Борисов за кой ли пореден път облича костюма на мъченик и загрижен страдалец за народ и Родина. Той отново е човекът, който копнее да работи за България и за нейния просперитет, но лошите червено-синьо-зелени врагове не му дават. Нещо повече, сега точно преди европредседателството пак искат да омаскарят страната и да го свалят. Бойко не може и открито да каже, че иска да падне от власт и трябва някой друг да го направи евентуално вместо него. А кой по-добре от лидерката на опозицията може уж да го свали. Пък и тя ще си набере точки за пред своите и пред лапни шаран-електората! Междувременно Главчев си замина и стана поредната гербаджийска жертва, хвърлена току така в името на вожда и статуквото, но пък така за пореден път от ГЕРБ се превърнаха в мъченици. (За какво е скандалът, който доведе до оставката на Антон ТодоровГласуването "против" оставката на Делян Добрев е правен абсурд)

По тази схема ГЕРБ слизаха от власт вече два пъти. При Борисов 1 премиерът хвърли оставка „в името на народа“ и да не се проливала и капчица кръв, заради протестите пред парламента, предизвикани от самия него. Правителството Борисов 2 падна, защото отново уж случайно лидерът на ГЕРБ заяви, че ще си тръгне, ако неговият кандидат-президент не спечели. И същевременно пусна в надпреварата най-куция си кон. Сега предстои крахът на правителството Борисов 3. И сценарият не е по-различен. Все същият само, че с нови актьори и посменен декор.

А другите?

Патриотите решиха да се фокусират върху псевдоскандалите със Сърбия (Размисли на един омерзен български непатриот) и докато лятото всички те бяха на първата политико-фронтова линия сега нещо се губят от поглед. Вече Каракачанов не разхожда шкембак по военни обекти, Сидеров не псува Европа, а Симеонов не затваря нощни заведения и не прескача оградата с Турция. По-скоро лидерите на Атака, ВМРО и НФСБ се ослушват накъде духа вятъра с ясното съзнание, че коалицията с ГЕРБ им изигра много лоша шега и при следващи избори едва ли ще имат голям шанс да влязат в парламента.

ДПС винаги са играли със силните на деня. Те подхождат по-скоро предпазливо към създалата се ситуация, защото за добро или лошо имат твърд електорат от сподвижници, които независимо какво се случва винаги ще гласуват за тях. Връзката между момчетата на Ахмед Доган и Борисов се оказа направо гореща след като премиерът заяви, че ще подкрепи законопроекта на Делян Пеевски за КТБ. И ако това не е яко и поредно заиграване, здраве му кажи.

На опашката остана Веселин Марешки, който се върти по-бързо и от пумпал накъдето го насочат и колкото пари му бутнат. Изказването му, че депутатите от "Воля" няма да влязат в НС, докато депутатът от БСП Иво Христов не си замине, е повече от смехотворно. А само до преди месеци беше с Бойко, после против, сега е пак с него като едно добро и послушно кученце.

Целите на тази псевдовойна между партиите има няколко ясно очертани цели:

ЗАТВЪРЖДАВАНЕ И МОБИЛИЗИРАНЕ НА ЕЛЕКТОРАТА. Колкото по-ожесточено се плюят ГЕРБ и БСП, толкова повече нахъсват най-верните си фенове. Ако отношенията им бяха спокойни, ако гласуваха заедно повечето законопроекти, ако нямаше пушек, гласоподавателите им щяха да се зачудят какво става и да се отдръпнат. Псевдовойната сега накара червените бабички да жалят Корнелия, че не ѝ дават думата, а герберските дядовци да се тюхкат, че не оставят Бойко да си строи магистралите за милиарди.

Тънкият момент обаче е, че с подобни псевдоатаки и постоянен екшън-пиар големите партии отблъскват още повече хората, които се чудят към кой лагер да се присъединят. Игрите им, до болка вече познати, по-скоро отвращават гласоподавателите и така зад ГЕРБ и БСП остават все по-малко и по-малко хора и само най-твърдите им фенове.

СЛАВИ. Целият този брутален фарс се разиграва само и единствено, за да се спре, омаскари и омаловажи Слави. След погребението на референдума на 15 юни Трифонов сложи картите на масата. Вече два месеца той търси и подбира умни, талантливи и интелигентни млади хора, които да милеят за България. Той е човекът, който ще обедини всички омерзени, отвратени и отчаяни българи. Защото след две години битка за референдума той показа и доказа на обществото, че най-важните ценности, които отстоява са справедливостта, почтеността и спазването на закона. И, че более за България като истински родолюбец и патриот.

ГЕРБ-БСП-ДПС и сие смятат, че ако предизвикат предсрочни парламентарни избори в скоро време то Слави не ще бъде подготвен. Елементарно и невярно. Слави няма за какво да се готви и подготвя! Няма, защото зад него са хората на България и тук и зад граница! Зад него застават и експертните капацитети в различни области и сфери. При тази война, обявена от единната власт и опозиция най-доброто решение е да свариш основния си опонент неподготвен. На това изглежда разчитат политическите ни "светила". И бъркат! Слави ще покаже, че в тази държава освен разпри, гюрултии и лобита, може и да се работи, да има правда и хляб за всички! Да има ред, спокойствие и справедливост. Слави изигра всички законови карти година и половина от началото на референдума. Той многократно е заявявал, че се надява и разчита на добрата воля на депутатите да се вслушат в гласа на народа. На протеста пред парламента категорично каза, че не желае да влиза в политиката, но ако се наложи, ще го направи. Е, наложи се. След наглостта, лъжите, лицемерието и потъпкването на законите и най-вече с пренебрегването, погазването волята на 3,5 млн.българи, се наложи!

Лошата новина за управляващите е, че каквото и да направят, каквато и паяжина да сплетат, колкото и медии да включат в активните си мероприятия, за да пишат негативно или дори нищо за него, българският народ вече е припозна Слави като герой, като месия, а идол той е отдавна.

Днес той вече е легенда и независимо от плачевните опити на родните политици-олигарси да се спасят, след толкова години недоимък и безчинства, хората виждат виждат в него последната надежда, последната искрица, виждат бъдещето - алтернативата... Преди да стегнат куфарите и да тръгнат на Запад с последните влакове.

Въпрос на време е...

 

 


42365