Гражданско Движение ''ДНЕС''

МЕСЕЦ НОЕМВРИ - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА <br> Господа политици, не сме забравили референдума! Нищо и никого не сме забравили! Пóмни, не е забравил и Слави!

МЕСЕЦ НОЕМВРИ - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА
Господа политици, не сме забравили референдума! Нищо и никого не сме забравили! Пóмни, не е забравил и Слави!Позиция на Гражданско движение „ДНЕС“

Изминаха две години от Националния референдум, иницииран от Слави Трифонов. Изминаха две години от вота на 3,5 млн. българи, искащи промяна. 3,5 милиона български граждани дали своето мнение, своята ЗАПОВЕД към българските политици! 

Въпреки времето, въпреки опитите за размиване и забрава, въпреки всевъзможните обструкции, ние не сме забравили какво се случи на 29 октомври 2016 г., не сме забравили и помним какво се случи и на 6 ноември 2016 г. и на 10 ноември 2015 г. Тези съдбовни дати поставиха началото на жадуваната промяна. Бавна, мъчителна, но жадувана! Макар и всячески саботирана и унижавана от властта - тя, промяната в България е обречена да се случи! 

Господа политици-управници и опозиция,

Ние гражданите на Република България не сме забравили и няма да забравим референдума; 

Не сме забравили, че още преди три години (старта на подписката на 10 ноември за свикване на национален референдум) трябваше да се вслушате в нас – Суверена и да изпълните волята ни! Волята на народа за вас трябва да е закон!

Ние не сме забравили как лицемерно и подло ни излъгахте;

Ние не сме забравили как нагло се опитахте да ни унизихте, опитахте го и със  Слави;

Ние не сме забравили как се опитахте да манипулирате обществото с всякакви платени анализатори, социолози, политолози и всякакви други ПОДлози;

Ние не сме забравили как купихте удобни медии, журналисти, съдии;

Ние не сме забравили как разпоредихте на политическата подлога ЦИК да ни открадне гласовете - гласовете на милиони съдби и надежди. 

Ние не сме забравили репресиите и заплахите към всеки, който пожела да работи доброволно за референдума и за промяната;

НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ! Помним! И България помни! И Слави помни! 

 

 

Г-ДА ПОЛИТИЦИ-УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ,

НИЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, НЕ САМО ЧЕ ПОМНИМ, НО И ДОЙДЕ И ВРЕМЕТО ДА СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВАТА, ДА СИ ПОИСКАМЕ СВОБОДАТА, ДА ВИ ПОТЪРСИМ ПУБЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ! 

 

Стартът

На 7 септември 2015 г. Слави Трифонов обявява, че стартира събиране на подписи за иницииране на национален референдум за промяна на политическата система в България, официален партньор стана Гражданско движение "ДНЕС". Месец по-късно на 26 октомври 2015 г. официално бе създаден Инициативен комитет, който инициира и организира национална подписка за провеждане на национален референдум с 6 въпроса.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

(Впоследствие под натиск на ГЕРБ и по предложение на подлогата-президент Росен Плевнелиевтри от тях бяха премахнати от притиснатия Конституционен съд.)

В началото на лютата зима 2015 г., на 10 ноември, стартира събирането на подписи. По закон за 3 месеца трябва да бъдат събрани 400 000 валидни подписи на български граждани с избирателни права. Хиляди доброволци, членове и симпатизанти на Движение "ДНЕС" и "Шоуто на Слави" се включиха в каузата. Така бяха събрани близо 700 000. Въпреки студа, въпреки репресиите, въпреки манипулациите и заплахите, българите се събудиха..., видяха в Референдума своя и на България шанс за промяна.

 

Концертът

На 29 октомври 2016 г. Слави Трифонов направи митинг-концерт на “Орлов мост” в София. В октомврийската студена вечер в центъра на столицата се събраха близо 300 000 души, подкрепящи каузата Референдум. Дни наред медиите в опит да настроят софиянци срещу митинга, коментираха предимно темата с ограничения достъп на автомобили в района на „Орлов мост“. Но въпреки това България демонстрира своята мощ и сила. Народът излезе! Млади, стари, идващи от цялата страна заляха София, за да покажат и демонстрират своята подкрепа за промяната. Ръка за ръка, ние всички ЗАЕДНО се превърнахме в едно – надежда и сила ЗА ПРОМЯНА! Именно това обединение и единение на гражданите панически изплашиха властниците.

 Image result for Referendum

 

Гласуването

На 6 ноември 2016 г. 3,5 млн. българи излязоха до урните и гласуваха на Националния референдум. Близо 3 млн. от тях казаха категорично "ДА" и на трите въпроса. Нито един политик, нито една политическа партия до този момент, а и до днес не е събирала такъв категоричен вот. Въпреки тази воля, въпреки желанието на Суверена, само няколко месеца по-късно 240 народни представители отхвърлиха безцеремонно нашите искания и воля. Потъпкаха правото ни. Подиграха ни се. Отнеха ни справедливостта. Ние пожелахме задължително гласуване, намаляване на субсидията от 11 на 1 лев и въвеждане на мажоритарната система на гласуване. Нито едно от нашите решения не се случи. Депутатите от всичко политически партии - и управляващи, и опозиция ни замазаха очите с лъжливи и лицемерни  обещания. И втора година вече брутално си гласуват 11 лева субсидия, а за мажоритарния вот и задължителното гласуване дори и не се споменава. СРАМОТА! 

 

В деня на допитването вернопомазаният на Борисов скулптор Вежди Рашидов казва, че няма да гласува за референдума, защото политиката не била шоу.

Красимир Каракачанов казва, че мажоритарният вот е вреден за България. „Не мога да разбера защо е този овчи възторг от мажоритарния вот – мога да ви кажа поименно от Видин до Кърджали кой ще купи изборите. Следващият парламент ще е пълен с лъскави коли и костюми. Затова не гласувах за този референдум“, казва Каракачанов.

Т.нар. лидер на НФСБ Валери Симеонов, който предизвика масови протести в цялата страна, пък най-нагло и в присъщия му просташки изказ се обърна към Слави с думите: "Всичката му работа е некадърна - както референдума“.

Не остана по-назад и аптекарят на ВОЛЯ Веселин Марешки, който се люшкаше ту от подкрепа на референдума, ту към  отхвърлянето му и така и не стана ясно каква страна заема. "Има един основен въпрос, който се подминава от медии, анализатори и коментатори. Най-мръсният номер на изборите е предложеният от "Слави шоу" референдум за мажоритарна система.

Такава система има само в Централно африканските републики - Конго, Габон, Мали и Хаити, където канибализмът е узаконен", заяви и скандалджията и верен съратник на Борисов Волен Сидеров.

Силният човек в ДПС Ахмед Доган съвсем целенасочено и тенденциозно "пропусна" да гласува на референдума и така показа на своите съмишленици какво да направят. Той отказа да говори пред журналисти, но действията му бяха ясни. ДПС бойкотира референдума. Бойкотираха го и така убедено и целенасочено работиха срещу народа си абсолютно всички български партии!

Най-хладнокръвно, най-безпощадно, лицемерно и нагло бе отношението и поведението на ГЕРБ!

След като преди, а и по време на провеждането на референдума Бойко Борисов го подкрепи на думи, няколко дни по-късно се изцепи скандално и обяви, че националното допитване е „атака срещу държавността“.

БСП както всеки път и сега отново играха шизофренично. Дни преди националното допитване от червената централа изпратиха указания да НЕ СЕ гласува на референдума, придружена с редица устни заплахи. На 6 ноември Корнелия Нинова йезуитски и безочливо пък обяви, че БСП е призовала за активност по време на допитването. По думите ѝ резултатите показват, че народът е проявил волята си и е казал мнението си?!? Според нея самият акт на гласуване и високата избирателна активност показвали, че политиците трябва да се вслушват все повече и все по-сериозно в хората. В седмицата между двата тура обаче червените отново обърнаха палачинката и заявиха, че исканията на референдума не са им по вкуса и няма да застанат зад тях.

И последното превъплъщение на Корнелия по референдума бе, че БСП водещи експерти ни подготвят свой законопроект, отразяващ УЖ волята народна и въвеждаш някакъв тип смесена система!? Нещо, за което никой от нас 3,5 млн. българи никога не е гласувал. Но гласувал или не и тази поредна червена полюция бял свят не видя. Няма и да види. Защото на никому не е удобен референдумът, камо ли пък Слави Трифонов!

И както се полага и е подобаващо, нека завършим "обзора" за позора и падението на българските партии и политици, по отношение и на референдума на народа, с нашия Президент-пилот, който в орбита висока полетя и вместо волята на хората да подкрепи, дори и пръста не си помръдна! И дума една не обели!

А знаем всички, той на крилата на "Шоуто на Слави" и вълната на референдума, победата СИ ПРИСВОИ и така  президентството с ген. Деси УСВОИ!

Всички срещу референдума. ТЕ, нашите така наречени политици, вкупом съгрешиха, вкупом непотребни станаха... и е време да си ходят...!!

По всичко личи, че ТЕ - нашите, т.нар. политици дори и не помислят за това! И дума не обелват! Напротив!

Затова, ние гражданите сме на ход!  

Защото още след първите резултати от референдума стана ясно, че неговите решения, решенията на гражданите трябва да станат задължителни...! След  удобната обаче намеса на ЦИК и по заповед на властта референдумът бе брутално потъпкан и сгазен! От обединената и продажна политическа класа! Последваха продължителни съдебни битки, протести и инициативи, водени от Слави Трифонов.

Днес, след 3 години, приближава датата на старта на Референдума. Време и години на упорита работа, на битка за промяна, на пробуждане.

България помни и не е забравила своя референдум! Българският народ е събуден.

Ние няма да оставим нашата кауза да потъне, да бъде убита от Системата. Системата, която е блокирала, системата, която УБИВА - ВСИЧКИ, системата, която трябва да сменим! 

Защото каузата на референдума за промяна и смяна на системата е и кауза на борбата на майките за техните, за нашите, българските деца! Защото и двете каузи са една обща, единна и национална кауза! Каузата за достоен живот, за справедливост, за свобода, за зачитане волята на народа!

Битката за тези хуманни и правдиви национални каузи продължава и днес, когато хиляди майки и граждани протестират, протестират за своите права и срещу арогантното своеволие на един самозабравил се вицепремиер, подкрепен от своя - нашия премиер!

Битката за тези хуманни и правдиви национални каузи се води и в момент, когато отново стотици доброволци събират в цялата страна подписи:

ЗА изпълнение от Народното събрание на решенията на референдума,

ЗА безусловно изпълнение на исканията на майките,

ЗА Слави,

ЗА промяна в България!

Все каузи, за които от години все ЗАЕДНО се борим. Каузи и идеи, за които отдавна се бори и отстоява и Слави Трифонов!

 

 

Да го подкрепим! Мощно. Да се обединим и заедно с него системата и България да ПРОМЕНИМ! 

Васил Левски: "Дела трябват, а не думи“!

Затова - време е!

И всички знаем...! Дойде времето да изхвърлим боклука! ДОЙДЕ! Защото Никъде, Никъде Такава Държава Няма! НИКЪДЕ!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Представители на гражданско движение “ДНЕС”, 29 октомври 2015 г.

Инициативен комитет от шоуто ще инициира подписка за референдум

Инициативният комитет уведоми НС за започването на подписка за референдум

Пълномощници на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“

Плевнелиев призова депутатите да сезират КС за референдума на Слави

Конституционен с(м)ъд

Тошко Йоданов за сезирането на Конституционния съд за три от въпросите за референдума. ПЛЕВНЕЛИЕВ Е МАША НА ПРЕСТЪПНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА

673 481 подписи с искане за референдум внесе Инициативният комитет на „Шоуто на Слави“

572 650 са валидните подписи в подписката за референдум. Референдум ще има.

Митинг-концертът събра над 100 хиляди на Орлов мост

Парламентът се пусна в едномесечна ваканция и доказа, че е излишен и вреден

Цветан Цветанов, 11 май 2017 г.

Шоуто на Слави, 11 ноември 2016 г. ЦИК обяви, че за да бъде референдумът задължителен не достигат 12 хиляди гласа.

Отговор от Сотир Цацаров по сигнала за изборни нарушения

Слави и триглавата ламя

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

Слави Трифонов: Съдът е слуга на политическата класа. Отвратен съм.

Слави Трифонов с обръщение към членовете на Конституционния съд 

Партийната субсидия остава 11 лв. за глас, предсрочният вот – по старите правила

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! – Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците 

Истината за резултата от референдума е в чувалите с бюлетини от всички секции

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм! 

Краят на битката за референдума, започва войната за демокрация и справедливостта. 3,5 млн българи срещу 240 изедници

Слави Трифонов в 120 минути по bTV: Ако се наложи да участвам в революция – ще участвам. Изисква се по-революционно отношение, най-вече непримиримост. Готов съм за по-революционни и крайни действия.

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Движение „ДНЕС“: Да подкрепим подписката „ЗА“ референдума!

ВИЖТЕ къде може да се подпишете в подкрепа на Референдума, Слави и българските майки

Слави Трифонов: Националният съвет за хората с увреждания ще се ръководи от… Валери Симеонов!? Позор!

**********************************************************************

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

ОСТАВКА! Няма нужда от разяснения и превод! Просто - ВСИЧКИ ВЪН!

Борисов, народът къса договора с теб! Ако не вземеш главата на Симеонов и... ти върви с него!

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Брутализмът на Симеонов и властта задминаха дъното! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Идиот! Вън! ОСТАВКА!

Майките не спират протеста, настояват вицепремиер да отговаря за хората с увреждания

Вера Иванова от "Системата ни УБИВА" >> Цялата държава е унижена!

Майките: Искаме да спрете да си прехвърляте топката

"Системата ни убива": Ще ви изненадваме, докато Бойко Борисов не изпълни мъжката си дума

Гневните майки: "Борисов, ще ни гледаш ли децата, докато ние ти вършим работата"

Майки и граждани преминават към към гражданско неподчинение, непреклонни в искането за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания отново поискаха оставката на Симеонов на протест (ОБЗОР) 

Протестиращите майки: Борисов, без достойнство не се живее 

Прах в очите! Както каза Слави: Бойко не махне ли Валери е... като него...!* >> По искане на Борисов: Валери Симеонов вече няма да е шеф на Съвета за етническите въпроси 

Гражданско движение "ДНЕС":ЗАЕДНО да сменим Системата! 

"Системата ни убива": Не ви ли омръзна да ни ограбват

Системата ни УБИВА - Системата е блокирала

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": БЕЗУСЛОВНО ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ!

Гражданско движение "ДНЕС": ДА ПОДКРЕПИМ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ

Родителите на деца с увреждания: Не ни убивайте мъчително


81638