Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Месец НОЕМВРИ - месе...
Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА <br> Ние помним лъжите на ЦИК! България и Слави никога няма да забравят! (ОБНОВЕН)

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА
Ние помним лъжите на ЦИК! България и Слави никога няма да забравят! (ОБНОВЕН)Информационен сайт "ДНЕС"

Изминаха две години, от деня, в който българският лъв се събуди. Народът, който толкова дълго беше мачкан, лъган и ограбван, най-накрая се надигна и показа, че може сам да се бори за интересите си. На 6 ноември 2016 г. беше отворена нова страница в съвременната ни история. Близо 3 милиона и половина българи застанаха зад една идея, идея, която ще донесе рано или късно промяната в страната. Нито една партия досега не е имала подобна подкрепа и едва ли някой политик може да се похвали с такъв успех.

Уви...!

Изминаха точно две години от деня, в който една държавна институция грозно потъпка волята на Суверена.

Оказа се според партийнозависимата Централна избирателна комисия (ЦИК), че на тези избори 13 000 гласа уж не достигали на националния референдум да стане задължителен. 13 000 гласа на фона на огромното число от 3 487 428 граждани, дали своя вот в националното допитване. Капка в океана на недоволните от системата българи търсещи промяна в страната е това. Страхотната лъжа и измама стана по нареждане на политическата класа и се разигра пред очите на цялата общественост.

Държавната машина заработи като мощна центрофуга буквално часове след вота на народа, просто ЦИК беше само машата за спиране решенията на народа от страна и на управленци, и на  опозиция.

Всъщност тези 13 000 гласа изобщо не бяха необходими, защото референдумът отдавна бе минал границата, в която трябва да стане закон. Статистиката сочи, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. От ЦИК обаче обявиха, че ще извадят близо 13 000 гласа и така ще анулират народното допитване. Ще застанат срещу половин България по нареждане на управляващата върхушка. Причината според ЦИК бе, че бюлетините са били пуснати в урните без плик. Според закона обаче не се изискват само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. Отчитат се всички гласове.

Междувременно тогава стана известен и факта, че по странно указание на Министерски съвет са раздадени около З50 000 плика по-малко. Факт, очевидно предварително замислен, за да допринесе за опорочаване демократичния избор на хората, гласуващи на референдума. "ДНЕС" и Слави Трифонов сигнализираха гл.прокурор. Протече разследване, но очаквано властите потулиха всичко. За всички стана категорично ясно, че държавно-партийната машина прави всичко възможно, за да попречи на хората да надигнат глас!

За гордите българи референдумът бе успешен, за Слави Трифонов и Инициативния комитет той постигна целите си. Това беше огромна крачка към истинската демокрация, но силен  шамар за продажната, корумпирана и изхабена политическа класа.

Над половината българи, имащи право на глас се обединиха и заявиха ясно и категорично, че чрез мажоритарните избори искат по-умни, по-компетентни, по-честни депутати, че чрез намаляването на субсидията не желаят да наливат повече пари в джобовете на сегашните управляващи и опозиционни депутати, че са "ЗА" гласуването да е задължително!

Слави успя и спечели  войната за доверието на България! Уви, тогава на 10 ноември заедно загубихме битката с вездесъщата и поръчкова ЦИК. Именно чрез  тази уж справедлива, уж независима институция управляващите решиха да спрат цунамито Слави, да препънат и народната воля за дълбока промяна и смяна на системата в страната.

Въпреки машинациите и откровените саботажи на политическа машина, референдумът успя и днес две години по-късно България не е забравила.

България помни своя вот.

България помни и всички онези, които ѝ го отнеха...

България е будна и ще го покаже! Скоро...

Неизбежно е, и в близко бъдеще ще си вземем референдума. Нашият, истинският, но брутално отнет ни референдум!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО >  История на Референдума

ЦИК обяви окончателните резултати от референдума на Слави

Коментар на Слави Трифонов за референдума

Едва 13 000 гласа не стигат референдумът да е задължителен. Слави Трифонов обвини ЦИК в "чудовищна манипулация"

Шах и мат след референдума

ИЗБОРЕН КОДЕКС

СИГНАЛ ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от „Гражданско движение ДНЕС”

СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от „Гражданско движение ДНЕС”

Отговор от Министерски съвет

Слави пред журналисти след срещата с главния прокурор81009