Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Месец НОЕМВРИ - месе...
Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! <br> Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА!
Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!Габриела Каназирева - студент 3-ти курс СУ "Кл. Охридски" - София, доброволка на националния референдум

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Усещате ли се опозорени? Със сигурност трябва така да се чувствате... Аз - да! Всички около мен - също!           

През последните години причините да се чувстваме дълбоко обидени, прецакани, изиграни, унизени и излъгани се трупат като лавина. Скандалите, кражбите и безчинствата се множат един след друг, липсва справедливост, накърнено е личното ни достойнство, а управленската класа загрижена за собственото си доволство сякаш просто чака народното недоволство да премине  просто ей  така, от само себе си.

Октомври, ноември и декември са трите месеци, заради които трябва да се срамуваме. Месеците, от които най-вече трябва да се срамува властта, както и измислената ни опозиция. Отдавна обаче знаем, че и при едните, и при другите това човешко чувство отдавна е изкоренено!

Вече сякаш почти никой не говори за референдума на гражданите, който се проведе през 2016 г. Това очевидно  беше и целта. И властта, и слугинската опозиция имаха и имат за цел това да се случи. И народът за своите права, за своите решения и свобода да забрави!

А ние трябва да помним!

Трябва да сме буден народ! Били сме векове !

Трябва да се борим за правата си, за справедливостта и за достойнството си като народ, като български граждани!

И никога и по никакъв повод и причина не бива да забравяме референдума и нашите законни решения за смяна на системата! Никога и по никакъв повод не трябва  да забравяме всичко, което ни сториха, не трябва никога и по никакъв повод да забравяме и как властта, заедно с креатурите си сгази, поруга и се изгаври с волята и мечтите на 3,5 млн. българи, водени от Слави Трифонов.

 Image result for референдума на  слави трифонов

НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯМЕ, ЗАЩОТО:

(Хронология на позора) 

 

◇ На 7 септември 2015 г. Слави Трифонов обяви, че ще стартира събиране на подписи за иницииране на национален референдум за промяна на политическата система в България. Първоначално въпросите бяха 6:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

След намесата на тогавашния президент-слуга на ГЕРБ - Росен Плевнелиев и политически подчинения Конституционен съд обаче три от въпросите отпаднаха - за намаляване броя на дупутатите, за гласуването по електронен път и за избора на полицейски управления.

 

◇ На 10 ноември 2015 г. стартира събирането на подписи и за по-малко от 3 месеца в лютата зима на 2015/2016г. своята подкрепа дадоха близо 700 000 души.

В студа и във виелицата стотици доброволци дадоха всичко от себе си, за да подкрепят референдума и да дадат своя принос за промяната. Уви, на много места, особено в по-малките населени места хората, които си позволяваха да се подпишат или да участват в събирането на подписи бяха заплашвани, репресирани и шантажирани от властта и нейните сателити.

 

◇ На 29 октомври 2016 г. Слави Трифонов организира и проведе импозантен митинг-концерт на “Орлов мост”. В студената вечер на бул. “Цариградско шосе” се събраха стотици хиляди българи, подкрепящи референдума и очакващи промяната!

Преди концерта станахме свидетели и на небивало информационно затъмнение! Дни наред медиите, вместо да дадат трибуна за дебати по референдума, коментираха предимно темата с ограничения достъп на автомобили в района на „Орлов мост", а не същинската цел на митинга. 

Никой не посочи, че всички тези стотици хиляди българи са дошли, защото подкрепят Слави. Подкрепят своя референдум! Подкрепят бъдещето на България! Подкрепят бъдещето на нас, младите!

 

◇ На 6 ноември 2016 г. се проведе първия Национален референдум, иницииран от гражданина Слави Трифонов. Още първите резултати сочеха, че и трите въпроса получават категорична подкрепа от българските граждани. Около 2,5 млн. български граждани (!) (над 70% от гласувалите) бяха „за“ мажоритарна система в два тура и за партийна субсидия от 1 лев на глас, а 2,1 млн. са „за“ задължително гласуване (над 60% от гласувалите).

 

◇ 8 ноември 2016 г. Явно невероятната активност на Референдума изплаши политическата пасмина и изведнъж ЦИК обяви, че при 100% обработени протоколи не достигат около 13 000 гласа, за да станат резултатите от допитването задължителни.

Скандална и чудовищна манипулация, режисирана и управлявана от политическата клика. Двулично министър-председателят Бойко Борисов заявява: „В ГЕРБ много ясно разчитаме сигналите. Разчетохме сигналите и на референдума, ще продължа и по-нататък - 0 лева партийна субсидия! Защото и с този един лев негодниците и олигарсите, които влизат в политиката сега, ще си изпират парите и ще казват: „Тези са от партийната субсидия. Нека да играем на чисто. Никакви субсидии." Той коментира и другите два въпроса от референдума: "Щом се отдаваме на популизма - добре. След като 3.5 милиона го искат, аз по-умен ли съм от 3.5 милиона? Щом хората го искат, ще стане.".

В последствие по време на заседание на МС Борисов обяви цинично: Референдумът е атака срещу държавността.

Празни приказки на един празен политик.

 

◇ На 21 ноември 2016 г. членове на Инициативния комитет внесоха в Народното събрание общ законопроект за избор на народните представители с мажоритарна избирателна система в два тура.

Законопроектът обаче трябваше да бъде внесен от действаш депутат и такъв се престраши чак в средата на декември - Георги Кадиев. Уви, внесеният законопроект, който отразяваше на 100% резултатите и волята на гражданите така и не видя бял свят, защото в типичния си лицемерно-демагогски стил ГЕРБ в лицето на Цветан Цветанов и Бойко Борисов приласкаха общественото мнение, обещавайки, че ще внесат свой законопроект, който да бъде припознат и гласуван от партиите в НС По този начин  законопроектът на сценаристите и експертите от "Шоуто на Слави" беше пъхнат във фризера, а този на ГЕРБ, който "трябваше да бъде приет" от парламента влезе в пленарна зала, за да бъде отхвърлен на 15.06.2017 г.

 

◇ На 1 декември 2016 г. при гласуването на Бюджет 2017, по закон депутатите трябваше да гласуват и размера на партийните субсидии за следващата година. Без обсъждане и без да бъдат взети предвид резултатите от референдума, народните представители решиха обаче да се запази партийната субсидия от 11 лева на получен глас. Така е и в новия бюджет за 2019 г.!

Поредните оправдания, поредната лукава наглост. Това беше един от въпросите получил най-голяма подкрепа от българския народ. И въпреки всичко депутатите, избрани с много по-малко гласове не се вслушаха и за това в своя суверен.

 

◇ На 21 декември 2016 г. Инициативният комитет на Референдума внесе в НС изготвен вариант на райониране на 240 едномандатни избирателни района - 231 едномандатни района в България и 9 в чужбина.

Това пък  беше едно от най-големите и същевременно най-лицемерните  оправдания на депутатите - фактът, че не може да се изготви подобно райониране за толкова кратко време. Но дори и когато гражданите го направиха вместо законотворците, депутатите пак не се съобразиха...!

 

Референдумът се проведе преди две години. За времето оттогава досега бе направен драстичен опит той да бъде забравен, изтрит от съзнанието ни! Такава беше и целта на политическата класа и купените от нея медии.

Да бъде забравен референдумът, да бъде забравена волята и решенията на 3,5 млн. българи, да бъде забравен и Слави Трифонов!

Горните дати и събитията свързани с тях ще останат като едно от най-срамните петна в историята на съвременна България. Петната на историческия ПОЗОР!

ПОЗОРЪТ на властта! ПОЗОР, сгазил и обругал мечтите и надеждите за ПРОМЯНА на милиони българи!

Затова днес ние ГОРДО и СМЕЛО ви казваме: НИКОЙ И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВИЛ!  НИКОГА И НИЩО НЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗОСТАВЕНО И ЗАБРАВЕНО!

Времето за решителни действия дойде! Дойде времето за истината, времето да спрем лъжите и демагогията!

Дойде времето да премахнем лицемерието!

Дойде времето да ликвидираме несправедливостта!

Дойде времето всички заедно със Слави Трифонов да си отвоюваме нашия референдум!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО >  История на Референдума

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

Пълномощници на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“

„ДНЕС” стана основен партньор и организатор на националната подписка за референдум по 6 въпроса.

ВИДЕО > Вижте първия разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!

ВИДЕО > Вижте втория разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост!  

ВИДЕО > Слави Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум

ВИДЕО > ЦИК обяви, че за да бъде референдумът задължителен не достигат 12 хиляди гласа

 

 


80608