Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мила родна предизбор...
Мила родна предизборна картинка…

Мила родна предизборна картинка…Коментар на "ДНЕС"

 

Европа гори от вътрешни неразбории и терористични атаки, Ердоган фронтално атакува България, а родният политически елит се замерва с поплювки и заплахи за съдебни дела срещу опонентите - Бойко ще съди Корнелия, а Йончева ще съди Борисов.

И това се случва на фона на щедри предизборни обещания за реки от мед и масло. Всичко се правело в името на народа, в името на България, в името на по-доброто и стабилно бъдеще. Борисов дори се похвали, че по време на ръководеното от него правителство страната ни е била „сред отличниците в Европа по спад на ръста в контрабандата на цигари". Забележете - „Спад на ръста“! Сиреч, контрабандата си продължава в съответните мащаби, но броят на контрабандните канали не е нараснал, а се е ограничил до определен кръг. Публична тайна е, че властите много добре знаят кой управлява кръга, а не са малко сигналите, че този някой е самият Борисов. И точно Борисов реши да се фука пред избирателите с постижения в сферата на контрабандните канали. И точно за тези си постижения очаква да получи пореден мандат. Дано паметта на българина не е толкова къса, на колкото се надява бившият премиер!

Нинова пък толкова се увлече в търсенето на електоралната любов, че с лека ръка зачеркна всички постижения на демокрацията, за която вече три десетилетия всички даваме своя дан.

Марешки крещи на Джамбазки в ефир: "Нещастник!", доскорошният „демократ“, а сега кандидат-депутат от ДОСТ Евгений Михайлов скочи яростно срещу Хекимян и националист в защита на Турция…

Така накратко изглежда предизборната картинка. Мила родна картинка… Мили родни политици, напомнящи героите на Доньо Донев…

Затова никак не е изненадваща новината, че хората започнаха да късат предизборните плакати и на тяхно място да лепят афиши за цирк

Image result for избори, кандидати за политици, карикатура

За голямо, ама наистина за голямо съжаление, такова е нивото на политическо говорене и поведение у нас - циркаджийско. За още по-голямо съжаление, такова е и нивото на част от нас - избирателите. Мили наши родни избиратели, които вероятно в неделя, ще си пуснат бюлетинката за онзи, който ги лъже най-убедително, говори им най-сладко и приспивно. След което ще продължат да си псуват пред телевизора, че всички са маскари, и така… до следващите избори… НО, НО, тук има едно голямо НО! Всички, ама абсолютно всички и политици, и медии, и т.нар. политолози, социолози, и разни други... ПОДЛО си изгубиха паметта, ама все едно с парен чук си ги ударил и са заспали, дълбоко. Всички те вкупом "забравиха" датата 6 ноември, забравиха, че 3,5 млн. гласуваха за мажоритарни избори, задължителен вот и 1 лв. субсидия за партиите... АБЕ, "ЗАБРАВИХА" И ТОЛКОЗ! "Забравиха" и сега очевидно, след като в предишния парламент "пропуснаха" да се съобразят с волята на хората и ни набутаха да гласуваме по техните, старите правила, то трябва ДА ИМ ПРИПОМНИМ, че: След като се съберат в НС, до две седмици трябва да започнат работа по изпълнение решенията на референдума, до два месеца да ги приемат, да се саморазпуснат и да направим избори по новите правила, така както поиска българският народ и Слави Трифонов в отвореното си писмо до политиците! Абе, те и него се опитаха да забравят, но той..., той не ги е забравил. Бъдете сигурни...! Убедени бъдете!

-----------------------------------------------------------------------

Отиват в Ада, влиза и гледа: огромно голф-игрище, всичките му стари приятели политици облечени в красиви костюми, маси с хайвер и шампанско, Дяволът - страшен пич, само майтапи ръси - абе, Рай!

Минал денят, политикът предоволен! Дошло време да иде в Рая! Там красота, спокойствие, мили хора, скачаш от облаче на облаче, свириш на арфа... И там изкарал добре, но в Ада му било по-забавно и предпочел да остане там!

Влиза наново в Ада и гледа: пуста земя, покрита с боклуци, смрад, отврат, приятелите му в дрипи, дяволът ги юрка, оня - изумен!

- Абе, Дяволе, вчера тука беше супер... голф, хайвер, шампанско... кво стана? - Аааа, това вчера беше предизборната кампания... днес вече си гласувал!

 

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! - Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

 

 


24335