Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Милост: Перник е на ...
Милост: Перник е на облекчен воден режим по време на празниците

Милост: Перник е на облекчен воден режим по време на празницитеПо време на празниците Перник ще бъде на облекчен воден режим. Перничани ще имат вода малко преди обяд до 22.00 ч. Това заяви в ефира на Нова телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той коментира и сигналът за ешерихия коли в два от кварталите на града. „Аварията в кв. „Проучване” ще бъде отстранена още в сряда. В окръжната болница всички, които имат оплаквания, ще бъдат прегледани”, поясни Станислав Владимиров.

По думите му увеличениeто на цената на водата е абсурдно и нелепо в създалата се ситуация.

„Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по водопроводната мрежа. В участъка, който минава покрай индустриалната зона, се установи голям теч на питейна вода. Затова във вторник бе взето решението да започнат изкопи и с временна апаратура да се локализира мястото, откъдето изтича вода. Не може да се твърди, че става въпрос за кражба”, допълни той.

Като част от мерките срещу водната криза във вторник вечерта полиция и експерти влязоха на територията на предприятието "Стомана". Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се установи дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване.

По-рано през деня във вторник премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представителите на кризисния щаб за Перник. На срещата беше решено, че трябва да се направи обследване по мрежата на Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 л/с. Няколко часа по-късно в завода влязоха багери и тежка техника. На място бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

290 литра в секунда от "Студена" отиват за индустриалната зона на Перник

Доклад на КЕВР: И да няма вода, ще плащате повече

Прокуратурата в Перник: Нено Димов и Петя Аврамова са виновни за водната криза

Има решение за кризата с водата в Перник, въпросът е дали политиците са го разбрали

Перник ще има вода по 6 часа на ден, селата през ден

Нали ви казах за водните режими?

Перничани затварят пътен възел Даскалово в 19 часа

Струма потече ръждивокафява край Перник (снимки)


119212