Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Министрите - носните...
Министрите - носните кърпички на Борисов

Министрите - носните кърпички на БорисовКоментар на Бойко Бонев

 

Трима министри от кабинета Борисов 3 може би си заминават тази седмица. След дълги молби, преговори, скандали, приказки... Нанков, Московки и Радев си тръгват по волята на Вожда Борисов, след куп разпри с коалиционните партньори. И тримата нагло заявиха, че не чувстват персонална отговорност за ужасяващия инцидент край Своге, където загинаха 17 български граждани. Но така им били наредили отгоре. Като за всичко в нашата държава, виновни няма, няма и да има, осъдени – въобще не. Само шофьорът, горкият е обвиняем.

От началото на своето управление през 2009 година до момента Борисов е направил цели 19 смени. Честата подмяна на кадри говори само за пълното му безсилие и некадърност да подбира правилните хора и тоталния крах на всички негови политики.

Борисов 1 започва с 16 министри. За краткия си живот до 2013 година падат главите на министрите на образованието, външните работи, отбраната, здравеопазването (три пъти), транспорта, правосъдието, регионалното развитие и благоустройство, икономиката, енергетиката и туризма, както и на министъра без портфейл.

Image result for кабинет борисов 1 министри

Борисов 2 стартира работа през 2014 г. и оцелява до 2016 г. с 20 министри. Тук смените са на министрите на вътрешните работи, правосъдието, образованието, труда и социалната политика. 

ВИДЕО

Борисов 3 също е с 20 министри и започва да работи през 2017 г. До този момент са си отишли четирима - на здравеопазването, транспорта, вътрешните работи и регионалното развитие и благоустройство.

Related image

Image result for кабинет борисов 3 министри

Изглежда, че премиерът не може да се справи изобщо със сектори като образование, здравеопазване, регионално развитие и вътрешни работи, тъй като съответните министри оцеляват има, няма по няколко месеца. Как може да забравим Анна-Мария Борисова, която той намерел „някъде на кръстопътя край магистралата“, Явно премиерът е свикнал да работи само с калинки, а те често могат да красят някой кабинет и нищо повече. Тотална политическа неграмотност.

В свое интервю финансовият министър Горанов (един от най-приближените хора на премиера) заяви без да се притеснява, че ще има още смени... със сигурност.

Как обаче да тълкуваме факта, че досега Борисов не е изкарал нито един пълен мандат (всеки път достатъчно артистично и драматично сам хвърля оставка, УЖ под натиска на народа) и не успява да събере екип от експерти, които да започнат така желаните и необходими промени, които явно не са приоритет и цел, освен личния рейтинг на премиера (по Валери Симеонов) и крепенето на властта.

Връщайки се назад във времето ще видим, че рокадите в трите кабинета често са продиктувани от паническия страх на премиера, борещ се единствено за собственото си оцеляване. Подобно нещо се случва и сега. Борисов е безпомощен, изпаднал в ужас, че изпуска ситуацията от контрол, а нещата се нагнетяват още повече от нестихващите скандали и неуравновесените му коалиционни партньори, които усещат края и се опитват да задържат и дооглождят кокала до край.

ВИДЕО Сделка за милиони. Кой купува ЧЕЗ

 

Image result for кой купува чез

 

Последните десет години от управлението на Борисов ще запомним с куп скандали - като този за закупуването на ЧЕЗ от никому неизвестна гражданка, адските ремонти около НДК, в които потънаха милиони, крупните суми, които изчезнаха около санирането и строежите на магистрали, ужасяващите убийства на известни личности без нито един заловен престъпник, избягалите олигарси и какво ли още не...

Всекидневно се сблъскваме с нови и нови скандали, които управленците искат да преглъщаме с усмивка на уста.

Related image

Най-фрапиращото посегателство на Борисов срещу народа и през трите му мандата е стъпкването на референдума от 2016 г., иницииран от Слави Трифонов, на който гласуваха 3,5 млн. българи, а 2,5 казаха категорично "ДА". Именно наглостта на премиера тогава да пропусне покрай ушите си желанието на собствените му избиратели изглежда  няма да бъде простено. Макар и закъсняло възмездието е близо. Българите не забравят онези, които са се изгаврили с тях и са готови да ги пометат, за да отворят вратата на новото.

Image result for концертът на орлов мост, референдум

По всичко изглежда, че Борисов  безнадеждно влиза в коловоза на Иван Костов, който в момент на отчаяние смени 10 от своите министри, но това така и не успя да стабилизира кабинета и няколко месеца след това си замина сърдит на целия народ.

Image result for иван костов, правителство

Приликите не спират дотук. И при двете т.нар. десни управления, близки до Евродесницата, корупциятапрестъпносттаобедняването и моралният упадък процъфтяват. И при двете управления обществото трупа гняв и желание за мъст и справедливост. Справедливост, която между впрочем Бойко Борисов обеща на народа още през 2009 г. и тутакси след това я забрави.

А сега накъде?

След евентуалното гласуване оставките на Радев, Нанков и Московски, Борисов се надява общественото напрежение да спадне и да има поне няколко месеца въздух. Това обаче едва ли ще се случи, защото спиралата на ерозията на общественото доверие е вече необратима и назрява времето за третата - поредна, но последна оставка, която премиерът ще захвърли. Дали третият пирует ще е достатъчно убедителен и ще го отиграе ли Бойко Борисов, както направи с досегашното си "творчество", предстои да видим.

Иначе и Кабинетът, и цялата власт си заминават. Въпрос на време е! Също така  въпрос на време е да видим дали Борисов сам ще "сдаде" властта или народът... ще си я вземе. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Скандално!* >> Парламентарна демокрация в действие: Премиерът решава да има ли изненади при гласуване на оставките

Борисов се наложи* >> Окончателно: Депутатите от ГЕРБ ще гласуват за оставките на тримата министри

Циркаджийски номера* >> НФСБ ще гласува против оставките, но това не влияело на стабилността

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: 17 отнети човешки живота!... И поредното прехвърляне на отговорност и вина. ВИЖТЕ всичко по темата >> (ОБНОВЕНА)

Дъщерята на шофьора от трагедията край Своге: Той каза, че за него животът е свършил

Смените в кабинета „Борисов“

Борисов с нови рокади в правителството

Правителство на Бойко Борисов 1

Борисов за Гинес по смяна на здравни министри

Очаквате ли смяна на министри в кабинета "Борисов 2"?

Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието

С рокадите в кабинета Бойко Борисов сменя само .фасадата

Рокадите в кабинета „Борисов 2" – коментар на журналисти - БНТ

Кой ще изхвърчи от кабинета „Борисов 3“? 

Кабинетът „Борисов 3“ под знака на партньорство и експертиза

Исканите оставки на Московски, Нанков и Радев са трети в кабинета "Борисов 3"

Странният случай ЧЕЗ-България, или защо властта ни мисли за шебеци!

Тръпки да те побият! Най-жестоките серийни убийци в България (ТОП 5)

България | Знаковите убийства в последните десет години

За какво ни е огромното МВР? 

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

България каза три пъти "Да" на референдума

ТРИТЕ ИЗВОДА ОТ ДНЕШНИЯ ВОТ

Десницата - поредно пренареждане

Смазваща корупция, липса на справедливост, липса на правосъдие. Страх, отчаяние, неграмотност и примирение. Това е България днес

 

 


75725