Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Мир, любов и още нещ...
Мир, любов и още нещо...* >> Борисов похвали Нинова, че е отстранила Бенчо Бенчев

Мир, любов и още нещо...* >> Борисов похвали Нинова, че е отстранила Бенчо БенчевПремиерът припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата

Корнелия Нинова взе правилното решение, като отстрани Бенчо Бенчев и пое отговорност. Това мнение изрази във Варна премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата. 

"Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви - поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо," каза още Борисов. 

Премиерът категорично отрече информацията, че предстои смяна на вътрешния министър.

Рибарското пристанище на „Карантината“ във Варна трябва да се развие като тези, които направихме в Поморие, Созопол и Приморско. Това заяви при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов относно проекта в квартал „Аспарухово“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. След сигнала, подаден от неправителствената организация на Камарата на геодезистите, той заяви, че днес е ходил да види рибарското пристанище на място. 

„Всъщност, от военното поделение до първия камък, където сега е едно обрасло, можете да отидете да го снимате. Никакъв плаж няма, само камъняци“, каза пред медиите министър-председателят. Той допълни, че пристанището трябва да се развие както вече е направено в други морски градове, като даде за пример рибарските пристанища в Поморие, Приморско и Созопол. Борисов каза още, че трябва да има място, където рибарите да си сложат хладилници, а ресторанти и домакини да могат си купуват прясна риба, извадена току що от морето при всички санитарни карантинни норми. 

„Ако варненци не го искат, оставяме го бурена както си е и, не го закачаме“, коментира премиерът и добави, че пристанището ще бъде дадено за стопанисване на Общината. 

Работим доста за изместването на тежкия трафик от и към пристанищната зона, каза Борисов във връзка със задръстванията под Аспаруховия мост и десетките зърновози, които чакат по време на житните кампании. Премиерът допълни, че е изпратил и финансовия министър Владислав Горанов за огледа района. Борисов заяви, че пристанищната зона ще бъде отворена подобно на тази част край Морска гара, която беше социализирана. 

„Крайбрежна зона се очертава много хубава, хората си я припознават – както варненци, така и туристите, вечер там грее“, каза още премиерът. „Варна е рядко красив град. С малко може да се направи и да стане още по-хубав и съжалявам, че такива глупости се изговориха“, добави премиерът.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Господ е българин! Ама друг път! (ОБНОВЕН)

Кой краде храната на бедните?

Ще се мре или да... (Обновен)

Болшой театър: Корнелия в ролята на Бойко

Парламент балкански... и най-вече български

За политиците с любов