Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МИР – Шумен подписах...
МИР – Шумен подписаха Споразумението на „ДНЕС” за толерантна изборна кампания

МИР – Шумен подписаха Споразумението на „ДНЕС” за толерантна изборна кампанияПолитици и кандидати за Народни представители от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори, подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Гражданско движение „ДНЕС” по традиция кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

От името на ПП „Република БГ” споразумението подписа Валери Стоянов – водач на листата в 30 МИР,  а за „БСП – Лява България” – Иван Иванов. Поради предизборни обиколки из страната, част от партиите и коалициите ще подпишат Споразумението до края на седмицата. Такива заявки са получили доброволците на „ДНЕС” – Шумен от Айдоан Али от ДПС, от Партия на зелените - Красен Атанасов,  от ПП „Обединена България” - Хрисимира Милкова и от Български национален съюз „Нова демокрация” – Атанас Костов.

В приемната на „ДНЕС” се обадиха от  КП „АБВ – Алтернатива за българското възраждане” и съобщиха, че ще подпишат на национално ниво. Получи се и писмо от офиса на ПП „ГЕРБ”, в което се съобщава, че партията също ще подпише Споразумението на „ДНЕС” на национално ниво.

Доброволците от Гражданско движение „ДНЕС” – Шумен изразяват надежда, че политиците ще спазят принципите, залегнали в подписания от тях документ. По време на предизборната кампания и в изборния ден Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Сигнали за нередности ще се приемат в гражданската ни приемна на „ДНЕС”-Шумен на  ул.”Цар Освободител” № 24 и на тел. 0899108387. При констатирани нарушения ще се информират РИК и медиите.       

 

13.09.2014


274