Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Мистерия около убийс...
Мистерия около убийството на Росица, чийто скелет бе открит след 26 години

Мистерия около убийството на Росица, чийто скелет бе открит след 26 годиниИма заподозрян за убийството на Росица Димова, извършено преди 26 години в Смолян. Разследването е на финалната права и може да завърши с привличане на обвиняем, съобщава „Родопи voice”.

В момента се извършват оперативни мероприятия, като продължават и разпитите на лица, които са били в близкото обкръжение на жертвата.

Две са основните версии, по които се работи по случая „Скелет на жена в хотел”, който разтърси Родопите.

Все още няма обвиняем за деянието, но в рамките на седмици от държавното обвинение са твърдо решени да приключат случая. Разследването на зловещия случай бе удължено с още два месеца. Предстоят още разпити на лица, свързани по някакъв начин с убитата Росица Лазарова Димова. Разследването на случая трябваше да приключи през юли, след като самоличността на жената бе установена. 

Предвид на сложността на делото и давността на случая, срокът бе удължен, пише 24smolian.com. ДНК експертизите са доказали, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 26 години.

Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.

Тройните съдебномедицински експертизи са категорични, че става въпрос за убийство. Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година.

Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово. 31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.

Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта на аспирацията при ремонт на известен хотел в Смолян.

 

Източник: https://m.fakti.bg/


76980