Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Младен Маринов: Осем...
Младен Маринов: Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал

Младен Маринов: Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандалПритеснени сме от това, което чуваме за протестите, взимат се мерки, каза той

 

Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си за шпионския скандал, предаде Агенция "Фокус".

 

"В МВР на 9 септември 2019 г. е постъпило постановление от Специализираната прокуратура за оказване в рамките на компетентността на МВР съдействие при провеждане на действие по разследване от служители на СДВР по досъдебно производство", обясни Маринов.

 

Министърът посочи още, че в изпълнение на същото служителите на СДВР са оказали такова съдействие на Специализираната прокуратура, като са проведени различни по вид действия по разследването, огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски и други действия по разследването на територията на град Перник, град София и Брезник.

 

В резултат на тези действия със заповед за задържане съгласно Закона за МВР до 24 часа са задаръжани 8 лица, които са предадени на следствените органи в рамките на изпълнение на постановлението. В рамките на срока на задържането въпросните лица са конвоирани до сградата на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължаване на процесуалните действия с тях. По отношение на конкретика по разследването, за съжаление не мога да дам повече информация", допълни още министърът. 

 

Притеснени сме от това, което чуваме за протестите - че могат да възникнат нарушения на обществения ред, каза Младен Маринов пред журналисти.

 

Той посочи, че по тази причина се взимат допълнителни мерки. Попитан дали има сигнал, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, могат да прераснат в бунт за сваляне на правителството, Маринов посочи, че такъв точно все още не е пристигал в МВР.

 

"Имаме множество сигнали, които взимаме предвид. Наблюдаваме обстановката. Протестите бяха заявени както е по закон в Столична община. От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения, продължвааме да наблюдаваме сиутацията", посочи още Маринов. 

 

В парламента пристигна и председателят на ДАНС Димитър Георгиев за изслушването си за шпионския скандал.

 

Искането за изслушването направиха от ПГ на ГЕРБ в началото на пленарното заседание. Председателят на парламента Цвета Караянчева уведоми народните представители, че министър-председателят е възпрепятстван да дойде на изслушване по темата, поради предварително поети ангажименти. Искането за ислушване направиха в началото на пленарното заседание от БСП. Преди започване на изслушването депутатът от БСП Красимир Янков предложи това да се случи на закрити врата, но предложението му бе отхвърлено, прегласувано и отхвърлено отново.

 

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Хич >> Борисов нямал никаква роля в шпионския скандал

Паси защити Малинов за шпионажа: Имам много по-високо мнение за руското разузнаване

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

А сега стана ли ви ясно..!? >> САЩ с официална позиция за шпионската афера в България

Грандиозен шпионски скандал! Сътрудник на Путин - агент на ЦРУ, президентът уволни 30 генерали

Подъл театрален скеч >> Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка на Борисов и Гешев

 

 


 

 112252