Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Многочислен протест ...
Многочислен протест във Велико Търново, хората искат оставката на правителството (снимки+видео)

Многочислен протест във Велико Търново, хората искат оставката на правителството (снимки+видео)Десетки автомобили и мотористи участват протеста във Велико Търново тази вечер. Хората са се събрали на изхода на града в посока Варна и скандират: "Оставка" срещу правителството, а гневът им е насочен към вицепремиера Валери Симеонов, който отказва да подаде оставка, и високите цени на горивата.

Мотошествието, което преминава през част от главните улици на Велико Търново, е подкрепено не само от жители на града, но и от хора от близките населени места. Има протестиращи дошли дори от Русе. Чуват се и възгласи: „Търново не спи” и „Мафия”.

Шествието се води от група хора, които се придвижват пеш. Движението в района на кръговото движение на бул. „Никола Габровски” е спряно.

Протестиращите граждани предвиждат през следващата седмица да спрат движението по главен път София – Варна, в района на Велико Търново.

 

„Искаме незабавната оставка на този позорен и срамен човек - Валери Симеонов, който за жалост стои на толкова висок пост, а обижда българските граждани и не се съобразява с волята на народа“, подчерта една от организаторките на протеста Ваня Димова, цитирана от Фокус. Тя обясни, че ако исканията им не бъдат изпълнени маршрутът на митинга ще бъде сменен и ще преминава през по-натоварени улици. „Евентуално може да се стигне до затваряне на „Детелината“ – да се блокира пътят София – Варна. И тогава наистина ще трябва да се съобразяват с нас и да чуят исканията ни“, коментира още Ваня Димова. Тя допълни, че следващият протест ще е идният уикенд.

Протести се провеждат в 11 града на страната. Образували са се километрични задръствания.

 

 

Източник: https://m.novini.bg/

 

Национален протест блокира България

Полиция блокира България! Бойко отказва да си тръгне

България се надигна!* >> КАРЛОВО и СОПОТ също се вдигнаха на протест! Блокираха Подбалканския път

Хиляди блокираха СОФИЯ! Искат оставката на Борисов

България се надигна!* >> КЮСТЕНДИЛ: НЕ на високите цени на горивата и социалното убиване на България

България се надигна!* >> Хиляди във ВАРНА блокираха Аспаруховия мост

България се надигна!* >> СОФИЯ: Затворено е движението при пл. "Независимост"

България се надигна!* >> МОНТАНА: Нови протести, ако гласът ни не бъде чут

България се надигна! Масови протести и бунтове обхващат страната! Десетки градове и села се вдигат срещу властта, скъпотията и в подкрепа на майките! Скандират О-С-Т-А-В-К-А! ВИЖТЕ графика на протестите по градове>>

 

 81157