Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Момичета ще подават ...
Момичета ще подават топките в откриващия мач на световното

Момичета ще подават топките в откриващия мач на световнотоMомичета ще подават топките в откриващия двубой на световното първенство по футбол в Русия, съобщи "Ройтерс". За пръв път в историята изцяло женска група ще помага на футболистите в първия мач от шампионат на планетата.

Русия и Саудитска Арабия ще открият световното в четвъртък от 18.00 часа на стадион "Лужники" в Москва. Общо 14 момичета от 13 до 16 години ще получат възможност да бъдат близо до своите идоли. Избраните деца са родом от град Аргиз, който се намира на 800 км източно от Москва и има население около 19 хиляди души.

"Това е сбъдната мечта за тях", заяви треньорът им Илдар Идиятов. По данни на организационния комитет на шампионата общо 776 момчета и момичета ще подават топките по време на 64-те мача от турнира. "Жените не са слабият пол. Винаги сме готови да се конкурираме с момчетата на еднакво ниво. Всички сме обединени около световното първенство, заслужаваме и можем също да подаваме топките на футболните отбори", каза Дария Василиева, която е една от избраните момичета.

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/