Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Моралът – не го търс...
Моралът – не го търсете ТУК

Моралът – не го търсете ТУКМнение на Тотка Тимова – домакиня, Ново село, Видинско

Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

Моралът – яде ли се, пие ли се ? Има ли го, няма ли го? Всъщност, или го имаш, или го нямаш!... Това е.

И хората, ТЕЗИ  дето са на минимална заплата, пътуват с градски транспорт в големите градове и не ходят на почивка в страната, камо ли в чужбина, най-вероятно знаят отговора. За нас в по-малките градчета и селца е излишно да говорим. И всичките - и те, и ние имаме и морал щом сме на това дередже. А ТЕЗИ дето ни управляват и техните роднини наслагани на началнически места и постове са зачеркнали отдавна тази дума от битието и житието си. Какъв ти морал? Има просперитет! Очевидно това е и основният смисъл на живота, на съществуването им въобще!?

Накъде върви ТАЗИ НАША държава, щом и "най-големият патриот и родолюбец" Божидар Димитров не се посвени да се ОБЛАЖИ и доказа основният "лозунг" на ГЕРБ - Обичам България, ама най-обичам себе си!

Докато е бил директор на НИМ, проф. Димитров е бил в конфликт на интереси, подписвайки два договора с дъщеря си и племенниците си. Поръчките са за каталози за по 19 800 лв и за 15 000 лв. Освен това професорът е май посъгрешил и с реставрация на една от многото базилики в страната.

Бивш депутат от ГЕРБ, бивш директор на НИМ, бивш министър без портфейл и най-важното - любимец на Бойко Борисов! Да, да, не се лъжете, става дума за проф. Божидар Димитров. Същият, който наскоро създаде партия „Хан Кубрат“ и е радетел за президентска република. "Сещате се КОЙ е единствено достоен за върховен главнокомандващ", обяви наскоро одиозният професор! Властта да се акумулира основно в лична полза! Очевидно водеща теза, отлично прилагана от герберите и техните производни калинки.

Примерите са много. Като се почне от военните министри на Борисов – Стоян Тонев и Николай Петров, мине се през кметове и се стигне до "Суджукгейт", "Кумгейт", "НДК-гейт", "ЧЕЗ-гейт" и още дузина гейтове, сътворени от настоящите управници!

И ето почна се една поредна борба, "ЕПИЧНА" борба с корупцията. И покрай това и Божидар Димитров го отнесе. За показ ли, за назидание ли?! Ще разберем съвсем скоро! Но той поне уреди Св. Йоан Кръстител да го погребат в Созопол, после ни освободи от няколко истински вампира... Това на шега. КОГА ще бъдат хванати големите, тлъстите риби? Чакаме го от десетилетия. Ще има да чакаме още, май. Докато Борисов плаща заплатата на шефа на комисията ще ни хвърлят от време на време по един скромен, но висш нарушител на законите и морала. Ей така, хем за назидание, хем че нещо се работи, хем за сплашване на свои и чужди. И така, очевидно Божо (както го наричат гальовно) отговаря перфектно на всички тези показатели. Хем е от ГЕРБ, хем уж е приятел на Бойко, хем е някакъв ръководител, макар и бивш, но и същевременно Божидар е и малка, дребна риба. Удобна за отстрел! А знаем Бойко няма приятели и живее сам като куче..., обречен на каузата, на народа си! Уж... Управляващата групировка (а и всички до преди нея) десетилетия ни показват и доказват, че интелигентността, спазването на законите и най-вече моралът са дълбоки и тежки пропасти в техния свят, в света на властта, парите и шуробаджанащината.

ГЕРБ твърдят, че хората виждат направеното от тях, защото то се ползвало от всички...?!?

ПИТАМЕ: Е, след като всички виждат направеното и правещото се от ГЕРБ, защо тогава хората са недоволни? Защо след като се развиваме с бързи темпове и живеем все по и по-добре, всички млади, а вече и стари бягат навън?

Защо?

Гранд-корупция и морал. Няма съвместимост. Никаква!

Търсете я навсякъде – в скъпите чанти на Лили Павлова, при децата на властта, които учат в най-скъпите и престижни колежи по света, при министър Ангелкова и снимките и в Холивуд, при десетките частни калинки в държавните болници, в кметските кабинети, по магистралите и оградите на границата, при обществените поръчки, конкурсите и търговете, при ефрофондовете. Да продължавам ли?. Не, не, няма смисъл! Стига.

Милиони българи чуваме всеки ден за стабилната, справедлива, бързо развиваща се и сигурна България на Бойко Борисов. Като се поогледаме обаче виждаме друго - бедни възрастни хора и също толкова бедни работещи, мръсни улици по кварталите, тиня по нашите селски улички, просяци, рояци проститутки и джебчийки, порутени и ограбени къщи и цели села, призрачни градове по вечерно време с едва мъждукащи апартаменти в блоковете, защото стопаните им отдавна са на гурбет навън... Това е истинската, нашата България, България, в която вече близо 30 години се редят и ни управляват сини и червени, гербери, реформатори и патриоти.

Чудничка България са си изградили НАШИТЕ управници, бивши и настоящи! От пиле мляко има. Ама само за НАШИТЕ! Добри времена! Само за НАШИТЕ! За деца, братовчеди, кръстници, роднини и съученици. А ние дето нямаме роднина-началник не ни остава нищо друго, освен да питаме, да питаме, докато ни отговорят! И докато не си идат!

ЗАЩО всичко става по „втория начин“?

ЗАЩО не се пипа системата „Батко и Братко“?

ЗАЩО е пълно с „Калинки“?

ЗАЩО работи перфектно само модела „Аз на теб, ти на мен“, а нищо друго не работи?

ЗАЩО няма нито един осъден министър ЗАЩО след 3 мандата управление на Бойко и няколко на БСП сме най-бедната страна в Европа

ЗАЩО милиони българи са прокудени от Родината?

ЗАЩО сме в демографска катастрофа и младите до 30 години са 30% от населението?

ЗАЩО и КОЙ съсипа селското ни стопанство, икономиката, промишлеността, образованието, здравеопазването?

ЗАЩО, КОЙ, КАК, КОГА...?

ЗАЩОТО така ИМ е удобно и изгодно! На всички! Преяждането с власт и чувството за ненаказаност процъфтяват. Толкова ИМ изглежда хубаво и богато, че никой не си и помисля да се откаже, не си и помисля дори, че може да има и КРАЙ. ТОВА е Берекетът на ГЕРБ! Берекетът на БСП! Берекетът на всички! Докога ще го търпим? Време е „Дрийм-тиймът“, чрез който живеят на наш гръб да бъде свален и победен! От нас, хората. Обикновените...

*Дрийм-тийм – Отбор от избрани

 

Вижте и други материали по темата:

”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини

Пламен Георгиев обеща комисията 'Антикорупция' скоро да хване 'хора с пари'

Божидар Димитров прави партия Кан Кубрат, иска президентска република

Ген. Стоян Тонев подаде оставка

Здравният министър Николай Петров хвърли оставка, Борисов я взе

Прекратяват правомощията на депутата Живко Мартинов

Героиня от 'Кумгейт' на Делян Добрев оглави Булгартрансгаз

 

 

 


57286