Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мрак и тъмнина в... ...
Мрак и тъмнина в... системата! >> Иван Гешев: Разкрихме две брутални убийства от битов характер във Варна

Мрак и тъмнина в... системата! >> Иван Гешев: Разкрихме две брутални убийства от битов характер във ВарнаИмаме проблем с битовата престъпност и с домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по селата. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев във Варна.

Той съобщи още, че са разкрити две убийства. "Двете убийства са с битов характер. Имаме проблем с това, което се случва в малките населени места с нашите баби и дядовци. Държавата е в дълг към тези хора", подчерта той.

"Две тежки умишлени престъпления бяха разкрити вчера. Окръжна прокуратура, заедно със служители на ОД на МВР - Варна работи неуморно", подчерта той.

"Първият случай касае започналото досъдебно производство, след като в гора край Варна беше открит полузаровен, разчленен труп на мъж. Той бе идентифициран и с много действия се стигна и до извършителят, който е задържан. Той е бил съсед на убити. Между тях е имало конфликт от дълго време. Убитият е тормозел своя убиец, като го е крадял, обиждал, заплашвал и бит от него. Убиецът е мъж на 91 години", разкриха от прокуратурата.

"При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в близка гора, където е открит от полицията. 91-годишният мъж има двама сина, които от врем навреме посещавали баща си. Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Според експертизата за психичното му състояние той страда от старческа деменция, но е вменяем, разбирал е какво е направил и може да носи отговорност. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода” от 10 до 20 години", посочват от обвинението.

Другото тежко умишлено престъпление е било извършено снощи в кв. „Аспарухово“. То е разкрито за часове. Постъпил е сигнал за домашно насилие. Става дума за мъж и жена, живеещи на съпружески начала от около два месеца. Мъжът е пребил с юмруци по особено жесток начин жената, вследствие на това тя е починала. Касае се за сравнително млади хора, между 30 и 40 г. Сравнително отскоро живеели заедно, като са се запознали в социалните мрежи. Мъжът е от Пазарджик. Лицето е задържани, но мотивите му все още са неясни. Има данни за криминални регистрации на мъжа, коментираха от прокуратурата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Хайде да го видим какво ще измъдри >> Съдът решава дискриминация ли са думите на Гешев „и циганите правят така“ през септември

Преди мракът да е паднал

Цацаров и Гешев и разни специализирани прокурори, нарушават всички принципи на демокрацията

Семейство от разградско село е спечелило най-малко милион лева от пране на пари от телефонни измами

Шоуто продължава! >> Гешев: Прокуратурата и занапред ще вади доказателства срещу неистини

МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев

Скандално! >> Единственият номиниран за гл. прокурор Иван Гешев: Не споделям виждането на десните екстремисти, че властите трябва да са разделени


 

 

 


109557