Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / МВР се извини на аре...
МВР се извини на арестувания фоторепортер Веселин Боришев

МВР се извини на арестувания фоторепортер Веселин БоришевПремиерът Борисов обещал промяна на указа за дребното хулиганство

 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поднесе извинения - своите и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев, който беше арестуван в петък вечерта, защото снимал полицаи преди митинга срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, съобщи Клуб Z.

Боришев прекара нощта в килия в Първо районно управление в столицата, като на сутринта съдът се произнесе, че арестът не е оправдан.

Главният секретар се е срещнал с главния редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева. След като са обсъдили ситуацията и инцидента, Ивайло Иванов е пояснил, че е разпоредена проверка по случая.

Главният секретар се е съгласил, че не е проява на хулиганство да снимаш полицай по време на изпълнение на служебните му задължения, както и че Указ 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство е морално остарял и неуместен 54 години след създаването му.

Премиерът Бойко Борисов, който също е разговарял с Клуб Z, е обещал да организира заедно с правосъдния министър законодателна инициатива въпросният указ да бъде преработен или премахнат.

 

 

Източник: https://www.mediapool.bg/ 


112587