Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мълчание за имотните...
Мълчание за имотните сделки на зам.- председателя на КПКОНПИ

Мълчание за имотните сделки на зам.- председателя на КПКОНПИДържавното обвинение засега не показва, че обръща внимание на сигналите срещу зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев относно имотните му сделки, които бият всички рекорди по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. метра и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. метра, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 година в чисто нова сграда в столичния кв. "Хиподрума", припомня в. "Сега".

Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата собственици на остъклената тераса с площ на игрище. Другите са жената, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. "Нишава", имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри разследващият сайт "Биволъ". Славчев е купил жилището от 63 кв. метра за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. метра за близо 100 000 лв.

Всичко това е отбелязано в сигнал на гражданско сдружение "Боец" до прокуратурата преди повече от седмица, но държавното обвинение все още не се е задействало. Това може би се дължи на факта, че именно Славчев трябва да провери своя шеф Пламен Георгиев заради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. метра със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до днес твърди, че е обща част, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на Антикорупционната комисия излезе в отпуск, докато завърши проверката на прокуратурата.

"Боец" беше сдружението, по чийто сигнал ВКП започна проверка срещу зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Причината беше разследване на "Свободна Европа", което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент с личен асансьор в кооперация "Летера". Проверки се извършват и на други замесени в "Апартаментгейт" - шефа на следствието Борислав Сарафов заради имоти на сина му, бившия министър на правосъдието Цецка Цачева, бившия зам.-министър не енергетиката Красимир Първанов, бившия зам.-министър на спорта Ваня Колева, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и председателят на ВКС Лозан Панов. Единственият, който все още се измъква сух от скандала, е Антон Славчев.

 

Редактор: ИВАЙЛО АЧЕВ

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Разкритията за разгула на властта се разрастват! >> Зам-шеф на КПКОНПИ също не е декларирал пълната цена на апартамент и тераса от 244 кв.м.

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

ДОКУМЕНТИ 1 КЪМ 1: Как комисията за борба срещу корупцията на Пламен Георгиев наруши закона и "изпра" половин милион на Цветан Цветанов >>

 

 


97032