Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Мъск пристигна в Тай...
Мъск пристигна в Тайланд със своята миниподводница

Мъск пристигна в Тайланд със своята миниподводницаНищо обаче не сочи за момента, че тайландските власти възнамеряват да използват миниподводницата

Милиардерът публикува в Инстаграм видеозапис със спасители от вътрешността на наводнена пещера. Там е била изпробвана миниподводницата, сглобена от части за космическата ракета Фалкон 9 (Falcon 9) на Спейс Екс.

Американският милиардер и изобретател Илон Мъск обяви, че вече е със своята миниподводница край пещерата в Тайланд, където остават още петима души - четири момчета и футболният им треньор, предадоха АФП и ТАСС.

 

"Току-що се връщам от Пещера 3. Миниподводницата е готова, ако има нужда", написа в Туитър шефът на компаниите SpaceX и Tesla. Мъск публикува в Инстаграм видеозапис със спасители от вътрешността на наводнена пещера. Там е била изпробвана миниподводницата, сглобена от части за космическата ракета Фалкон 9 (Falcon 9) на Спейс Екс. 

 

Илон Мъск кръсти миниподводницата, която вече се изпробвана в САЩ през уикенда, "Дивият глиган", по името на футболния отбор на блокираните момчета. "Оставям я тук, в случай че може да послужи в бъдеще. Тайланд наистина е красив", написа още Мъск в Туитър.

 

Нищо обаче не сочи за момента, че тайландските власти възнамеряват да използват миниподводницата, информира БТА, позовавайки се на АФП.

 

13 души - 12 момчета и футболният им треньор - се оказаха блокирани в пещерата преди повече от две седмици, след като тя била наводнена частично заради дъждове. Осем от децата вече бяха спасени - по четири в неделя и понеделник. Останалите в труднодостъпната пещера петима души се намират на около два километра по-навътре.

 

Източник: http://epicenter.bg/