Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мъже в черно притесн...
Мъже в черно притесняват протестиращите срещу номинацията на Иван Гешев, очакват се безредици

Мъже в черно притесняват протестиращите срещу номинацията на Иван Гешев, очакват се безредициМаршът за ред и законност, който се провежда в този момент, е застрашен от провокации. За това алармират събралите се на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Над 50 мъже в черни дрехи не могат да обяснят присъствието си пред съдебната палата, а полицията не реагира.

Всички хора събрали се на протеста срщу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор се опитват да се изолират от тези хора, които изглеждат сякаш са там за да създадат провокация. По-рано днес се появиха предположения, че футболни уттраси може да се опитат да компроментират протеста.

 

Протестъри сигнализираха полицията за тяхната присъствие, но ченгетата обясниха, че ще ги махнат след първата провокация, ако има такава.

 

Самите мъже обясниха пред журналисти, че са дошли да викат против Гешев, за да оправдаят присъствието си тук.

 

Пред съдебната палата се сформират две странни агитки, които по видими белези нямат нищо общ с нормалния протест по една проста причина - повечето от тях не могат да обяснят присъствието си тук, съобщи човек на Фрог от мястото на протеста.  Едната агитка е подобна на футболните ултраси, които виждаме по стадионите по време на футболни мачове. Другата агитка е тази на ромите, които са се дистанцирали от всички останали, като са насядали по стълбите на съдебната палата.

 

На въпрос на Фрог обясниха, че не знаят и че са дошли просто така. Не е ясно от къде са разбрали за протеста. Допълниха, че са от Пловдив, че никой не ги е докарал, а по собствено желание са дошли в София. Малко след това ромите издигнаха плакати  на които пише "Гешев е расист" ( може да ги видите на снимките по-долу).

 

От президенството до съдебната палата на групичики са разположени мъже с черни дрехи. Протестиращите са обезпокоени, че след като не се намесва полицията може да се стигне до безредици.

 

Описаната атмосфера е причината самият протест да започне с напрежение. Водещ обяви: „Имаме едни гости, които не са поканени тук – ето ги лесно може да ги разпознаете. Имаме гости от Сливен, Бургас и Перник.“

 

Хората освиркаха мъжете в черно и ромската агитка. Полицията продължава да не реагира с оправданието, че нищо не могат да им направят. Пред Фрог един от тях обясин, че е от Перник и призна: „За некво прокурорче съм тука“.

 

След като усетиха, че са нежелани агитката започнаха да се оправдава, че са случайно преминаващи хора, които искат да видят какво се случва.

 

Очаквайте подробности.

 

Вижте снимки от протеста:


.

.

.

.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Декларирам, че не подкрепям Иван Гешев! Декларирам, че стигнахме дъното! Декрарирам, че подобна жалка картинка е срам за българското правосъдие и прокуратурата!

Опитва ли агенция ПИК да провали първия септемврийски протест срещу Иван Гешев?

Новият стар


112191