Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / На гол тумбак - чифт...
На гол тумбак - чифте пищови

На гол тумбак - чифте пищовиМнение на Генка Полимезова, София
(Позицията не отразява гледната точка на редакцията. Движение "ДНЕС" ще даде възможност и на други граждани да изкажат своето виждане по въпроса) 

На гол тумбак- чифте пищови, казваше баба ми, а тя беше много мъдра жена. Тази поговорка абсолютно пасва на Столична община и финансовата политика, водена от нея. Има и още една поговорка, също в стилистиката на баба ми: Всичката Мара втасала (в случая кметицата Фандъкова), че и гей-парада финансирала.

Как любимата на софиянци г-жа Фандъкова разгърна крилете си да пази гей – обществото, а не много по-нуждаещи се от грижата й софиянци нямам отговор.

Тази година шествието на ЛГБТИ обществото – “София Прайд”, ще се проведе на 9 юни в столицата пред Паметника на съветската армия. Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще стартира музикална програма.

По изчисления само охраната на парада ще струва на общината 180 000 лева. Активизираните полицаи ще бъдат дръпнати от няколко района, които ще останат на практика неохраняеми, ама защо на софиянци им е охрана – нали  МВР - министърът ни успокоява, че всичко е под контрол.

Кой пречи на гей двойките да бъдат такива, каквито се самоопределят? Хората, които защитават гей парада, са с изключително тоталитарно мислене. Тези „защитници“ изповядват философията, че само тяхната гледна точна е правилната, а всички други трябва да бъдат мачкани. Но ние не трябва да забелязваме подобна несправедливост, макар че гей обществото в световен план е обществото с най- много права, свободи, но неспиращи претенции за още.

Един общински съветник, заподозрял в гей- парадите част от световната конспирация възкликна в медиите: „Една от идеите на тези шествия е да свикнем с гей браковете и осиновяването на деца от гей двойки”.

Но въпреки желанието ни да не бъдем прекалено консервативни и да признаваме правото на всеки на самоопределение, не може да блокираш административно един район, да притискаш граждани и фирми да се съобразяват в продължение на няколко часа с провокативното поведение на тези хора. Общината проявява двойни стандарти. Но ние би трябвало вече да сме и свикнали. По същия начин се отнесе преди няколко лета към софиянци, когато в продължение на месеци центърът беше блокиран от волеизявлението на една прослойка от умни, красиви и добре облечени софиянци. Без значение, че живеещите в центъра нямаха покой за дълго време. 

От кого ще вземе Общината тези 180 000 лв.? На всички ни е ясно - от нас, обикновените софийски данъкоплатци. А междувременно зимата снегът все ни изненадва и София става като Сибир, лятото пък столицата ни вони на препълнените с боклук контейнери. Оправданието за всичко това – няма пари... А за прайда има, нали...

Изобщо идилията София, която расте, но не старее под мъдрото ръководство на любимата ни кметица, е достойна за повалилото ни се Европейското председателство. Затова да „подкрепим“ гей- парада, да се включим като доброволци в неговата охрана, защото някоя близка до Фандъкова охранителна фирма трябва да си вземе всичките 180 000 лв. А ние нали не сме закостенели консерватори и тесногръди, нищо че парите ще излязат от нашия джоб. 

Вижте още коментари по темата

София – лош, много лош град за живеене