Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / На изпроводяк* >> Ва...
На изпроводяк* >> Валентин Радев: Оставката ми се решава от премиера

На изпроводяк* >> Валентин Радев: Оставката ми се решава от премиера„Няма да пострада правителството от вота на недоверие. Това ще подсили редиците. Ние много се стараем. Аз ще прочета мотивите на БСП и ще се постарая да поправя грешките си. Ако е справедлив ще мине. Оставката ми се решава от премиера”, каза пред Канал 3министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Дисбаланс не виждам от професионалното ръководство. Аз виждам техните усилия и старание. Опитвам се да намеря правилните хора, които залагат на перспективни неща. Със сигурност имаме грешки, но въпроса е дали са допустими и дали се движим в добра посока. А тя, считам, че е правилна. За забележките на БСП, могат да дам примери и за тях”, категоричен беше той.

„Ако трябва да говоря с числа, се опитвам да го изпаря с факти. Все ми се ще тенденцията да е по-добра, затова моля всички експерти да следят външните организации какво казват. На състоянието на министерството, ние се справяме прилично. Правителството направи така, че най-важният приоритет да му е образованието. Ако успеем децата от малцинствата да влязат да учат, ще намалим престъпността. Всички сме равни пред закона”, каза още Валентин Радев.

„Случаят с Ботевград и Пелов е тъжен. Трябваше да бъде предотвратено. Ние сме правили правилни неща, но аз питам защо гражданите не се обаждат на нас. Отговорът е- защото не ни вярват. Излиза, че тях ги е страх повече от един престъпник, отколкото от полицията. Респектът от властта трябва да го има. Ръководството на ОД МВР-София няма да остане на пост. Основно те са виновни за случая. Изказа за брадата на Владимир Пелов беше нелеп. Всички трябва да вършат работата си. Не обичам да освобождавам хора, защото това не е моята задача, но трябва да ги накараме да работят. Очакванията към МВР са големи и техните изисквания са удовлетворени”, сподели вътрешният министър.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!

Писмото... на техния позор!

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...

УРА! Връщат ни мутрите!

Сами да се спасяваме, докато МВР ни пази...

 

 


66301