Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На колчета сме скъпи...
На колчета сме скъпи, а на тротинетки - евтини

На колчета сме скъпи, а на тротинетки - евтиниИнформационен сайт "ДНЕС"

 

20 лева струва да си заемеш тротинетка на час, от тия скъпите електрическите, дето ги крадат вече. Нова обществена поръчка, от чието изпълнение знае ли се, не знае ли се имаме ли нужда. Става ли за нашите пътища. Това ли ни е най-належащото в момента. Ама ей го на, взехме ги. Ликува, народе! Станахме европейци. То колите няма къде да паркират, въздухът ни от мръсен - по-мръсен. Транспортът ни под всякаква критика. Ние тротинетки сме си взели, не искам и да знам за колко пари, че такава сума не сме и сънували. Да не говорим, че тези превозни средства не са никак подходящи за софийските улици, за техните настилки. И правила за движение нямаме като за тях. То и за другите превозни средства нямаме, едва-едва се появиха някакви велоалеи, които са тесни колкото за човек-косъм. Абсурдите не приключват до тук. Една любима тема ще захвана, ама прясна, защото днес се появи информация за конкретни цени, от които свят да ти се завие, че да паднеш от тротинетката, че даже и пеша да паднеш.

88 лева без ДДС е цената за колче, което Столичната община заплаща, за да замени "перките от акула", от които народът се изби да се препъва. Над 600 колчета са нужни. Колко прави това? Сметка е лесна - 52 800 лева минимум! и то без ДДС. Фирмата изпълнител плаща само за демонтирането на "перките" и поставянето на основите на новите ограничители. Другите 53 хил. лева от нашия джоб. Отново! Спите ли бе, хора? Спите ли, не само когато се препъвате, ама и когато ни препъват всички дружно заедно?

Демонтират абсурдните ограничители, чак когато мъж изкърти няколко с кози крак, защото жена му се пребила. Значи това е цаката... Масово недоволство и обществени безредици, иначе главите всички да си счупим - файдата никаква. И пак - дори и след недоволство към нещо зле изпълнено за сметка на нашите пари, оправят го, ама ние плащаме. Не може всеки ден да ни се повтаря колко много сме добре, ама като погледнем надолу в краката си, да виждаме че сме а-хааа да си строшим главата. Като вдигнем очи, пък мръсният въздух не ни позволява да видим небето. Изобщо отвсякъде ни се показва, че това е положението. Гадно. Виновни отново няма, защото виновникът е в огледалото.

Седиш, стоически търпиш и това е. С това се възнаграждава търпението. С още чакане и нечия друга разбита глава.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

След като ги пуснаха >> Регламент за тротинетките - до три месеца

Със закъснение >> Столична община може да въведе регламент за е - тротинетките

"София прибърза с тротинетките. Животът и здравето на хората са застрашени"

Ограбването на София >> Ремонтът на "Граф Игнатиев" бе направен, за да се усвоят много пари

Фандъкова - една неуспяла русалка

Електрически тротинетки под наем в София от днес

Платените места за паркиране в София намаляват още, отделят от тях и за тротинетки

 

Докога... ще ги търпим!? >> Пореден човек се преби на

Image result for street unicycling 

 

 

111121