Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На социолози вяра да...
На социолози вяра да нямаш,

На социолози вяра да нямаш, "забравиха"дори, че има референдум!Коментар на "ДНЕС"

 

Бедни, бедни социолози, време е един по един да си подадете оставка, да се скриете в миша дупка и изобщо да не излизате оттам. Всичките ви грандиозни прогнози се сринаха като купчина от листа, издухани от червения вятър.

Повече от половин година вие гордо, гордо обикаляхте телевизионни студия, изявявахте се по вестникарски страници, давахте интервюта за знайни и незнайни интернет сайтове с прогнозата как кандидатът на управляващата партия ГЕРБ ще бие всички останали на първия тур на президентските избори. Нещо повече някои от вас дори говореха, че на 6 ноември българите ще изберат своя държавен глава и балотаж няма да има. Това обаче не се случи. Дори напротив. 

А да не говорим, камо ли да коментираме, че референдумът на Слави беше тотално игнориран и напъхан в социологическия ъгъл от всички социолози, политолозири и разни там други ЛАКОМОЛОЗИ, които близо 30 г. ни манипулират, поучавайки ни кое е добро, кое лошо, кое е правилно и кое не е... Затова и сега през стиснати зъби и примрели те оповестяват стряскащите и убедителни  резултати от народния вот, срещу статуквото и за промяната...!

В началото на есента кандидатът на ГЕРБ още не беше известен, но всички вие от "Галъп", "Алфа Рисърч", "Екзакта", “Медиана", НЦИОМ и кой ли още не, сънувахте мокри сънища как управляващите вземат Дондуков 2 и бетонират властта си. Ентусиазмът ви спадна леко, когато премиерът Бойко Борисов предложи не друг, а Цецка Цачева за кандидат. Но и тогава всички твърдяхте, че тя ще победи ген. Радев с поне 7-8% народна любов. В зависимост от това, кой ви пълнеше джобовете си намирахте обяснение за голямата преднина на Майката на нацията пред останалите. 

На 6 ноември обаче българите ясно ви показаха червен картон. Радев, не само, че успя да победи Цачева, но я и отнесе като натовски изтребител и то разчитайки само на собствената си харизма.

Часове след позорния провал на българската социологическа клика прогнозите вече са далеч по-умерени. Днес не се правят такива ясни пророчества за балотажа следващата неделя. Изглежда, че родните социолози трябва да се научат да хвърлят боб или да гледат на карти, защото шансът им да познаят така е много по-голям, отколкото чрез измислени екзит полове.

 

Виж и статиите по темата:

Когато телевизията спря заради Слави Трифонов - Коментар на "ДНЕС"

Алфа Рисърч: Цачева с голяма преднина пред Радев на първи тур

"Маркет линкс": Цачева печели изборите, ако вотът беше днес

И без кандидат ГЕРБ печели президентския вот, установиха социолози

Проучване: Цецка Цачева печели президентския вот с 43% на втори тур

Социолози: Който и да е кандидатът на ГЕРБ, печели

Борисов посочи най-непопулярния кандидат за президент: Цецка Цачева

 

 

 

 


18717