Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / На старта на политич...
На старта на политическия сезон – надежда всяка тука оставете! (ОБНОВЕНО)

На старта на политическия сезон – надежда всяка тука оставете! (ОБНОВЕНО)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Първият работен ден на депутатите за новия политически сезон по традиция започна с декларации от парламентарната трибуна. Ако някой си е мислел, че ще чуе нещо различно от припеви все едно като „Зайченцето бяло, цял ден си играло“ е сгрешил.

„Уж“ депутатите пуснаха старата плоча и единствено което направиха бе да вкарат осъвременена доза лицемерие, популизъм и циркови номера. Накратко казано започна зимната промоция на новата клоунада!

Какво казаха днес политическите лидери:

● Посланието на ГЕРБ: България нази има! Шокиращо. Всеки който си мисли, че политическото безумие и глупост на ГЕРБ са достигнали връхната си точка – жестоко се лъже. За Цветан Цветанов и неговите съпартийци думичката "самозабравил се" не фигурира в речника. Така че бъдете спокойни, ще има още „видими резултати“. Обещават ни ги денонощно. Иначе най-важна за ГЕРБ си остава властта. Признават си го. Без да се свени управляващата партия си поиска повече евродепутатски места и кметове. А как ще стане това – Цветанов си го каза. Ще се „доусъвършенства“ изборният закон. В интерес на ГЕРБ разбира се. Ще се направи така, че да няма скоро електронно гласуване, а машинното ще се сведе до минимум. И като се купят 100-200 000 гласа и ето ти победата е факт. Иначе изборни успехи – през крив макарон. 

● Посланието на БСП: Искаме предсрочни избори... ама не съвсем. С половин уста от трибуната го смотолеви Нинова, на която също като на Бойко рейтинга от месеци лети надолу и надолу.

Червената лидерка Корнелия Нинова не се умори да играе ролята, която Бойко Борисов и е отредил – на псевдоопозиция. И скача според дължината на каишката. Преразглеждането на бюджета, бедността, скандалите, магистрала „Хемус“ – все кухи въжделения и празнословия на г-жа Кури, която на предстоящия конгрес на БСП заради неспирните си заигравки с Бойко може да бъде съвсем отстреляна от своите.

● Посланието на ДПС: Програмно правителство. Не че сега етническите турци не са във властта и самоотвержено, но скришно на Бойко помагат... Но друго си е да си официална власт, да легитимираш алчността и обръчите си чрез публична подкрепа и участие в управлението.

Е как иначе? Той Ахмед Доган го е измислил. Напъните на Мустафа Карадайъ да държи ДПС на върха на уж „атаката“ срещу властта, дават своя резултат. За повечето български граждани ДПС се представя и изглежда опозиция, но всъщност не е така и етническата партия осребрява всичко и то толкова добре, че то става почти златно...

● Посланието на „Обединени патриоти“: Всеки се спасява сам.

Председателят на парламентарната група на ОП Волен Сидеров не губи време и откри кампанията си за евродепутат. България е тясна за бандата на Каракачанов, Валери и Волен-Болен. Скандалите ги дискредитираха и почти в трупове и скелети превърнаха. Отдавна и в Европа се прочуха... А тук единственото, което могат да спечелят е... луксозна килия. 

Ала-бала! На жълтите павета времето е спряло. Всичко ще си продължи по старому. Както досега. Неплодотворно, с липса на кворум и безсмислени дебати, лобистки закони, противопоставяне, разпределяне и осребряване на влияние. Докато страната се раздира от скандали, престъпност и липса на държавност. Принципът в българския политически елит ще е актуален и този сезон - да става каквото ще, но да не си пречим един на друг. И да си менкаме властта и облагите от нея.

По традиция от трибуната в първата сесия се чува - Бог да пази България!

Ще имаме нужда! Поводи за оптимизъм няма. Ако въобще ще се работи в НС, то няма да е за покачване на жизнения стандарт, за повече правда и справедливост, а за партиен просперитет и благоденствие.

И затуй - надежда всяка тука оставете – това е посланието към народа!

Имаме ли право да го приемем и да се примирим? И докога ще ги търпим. Настана време да потърсим алтернатива. Нови лица, нови водачи, нови избори, промяна трябва...!

 

 Ð˜ÑÐºÐ°Ð¼ нови лица в политиката! Стига!

Image result for Krasimir Karakachanov

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ГЕРБ поиска повече евродепутати и кметове, БСП - парламентарни избори, ДПС - програмно управление (ОБЗОР)

Невиждан крах вещае разпад и нови избори! Само 17% одобряват правителството, 8% - парламента. Срив при Борисов, спад в рейтинга на всички политици!

Искам нови лица в политиката! Стига!

 

 


86464