Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Над 500 магазина са ...
Над 500 магазина са разграбени във венецуелския Маракайбо при аварията на тока (Снимки)

Над 500 магазина са разграбени във венецуелския Маракайбо при аварията на тока (Снимки)Над 500 магазина бяха разграбени във венецуелския град Маракайбо по време на голямата авария с електроснабдяването, обяви вчера сдружението на търговците, които поискаха от властите да възстановят реда, съобщи Франс прес.

В комюнике Националният съвет на търговията и услугите изрази съжаление за "безнаказаността, с която групи хора, възползвайки се от кризата с електричеството, разрушиха съоръженията на основния търговски център в Маракайбо и други 500 магазина", предава БТА.

В столицата Каракас също се съобщаваше за разграбени магазини, но броят им беше несравним с мащаба на мародерствата в Маракайбо, отбелязва агенцията.

От вторник електричеството постепенно се възстановява в Каракас и повечето щати, но продължава да няма ток в западните части на страната.

Според института за икономически анализи Екоаналитика аварията с електроснабдяването, продължила шест дни, е струвала близо 875 милиона долара на страната.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 


92781